Μετά από 7 χρόνια μπήκε τέλος στο μυστήριο με την φρικιαστική διπλή δολοφονία θείας και ανιψιού στην Αίγινα το 2015.

Ο 36χρονος άνδρας, που φέρεται να είναι ο δράστης που έκαψε τους δυο ανθρώπους ζωντανούς στην Αίγινα το 2015, συνελήφθη στη Μάλτα, καθώς οι τοπικές αρχές τον εντόπισαν, αξιοποιώντας τα στοιχεία της εξέτασης DNA.

Στην Ελλάδα αναμένεται να εκδοθεί ο δράστης της διπλής δολοφονίας στην Αίγινα που είχε σοκάρει όλη τη χώρα το 2015, ο οποίος συνελήφθη στα Μάλτα. Η Ελλάδα είχε εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 36χρονο κακοποιό, με τις Αρχές της Μάλτας να προχωρούν στη σύλληψή τους, αξιοποιώντας τα στοιχεία της εξέτασης DNA, από τα οποία ταυτοποιήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης είχε μπει στο σπίτι της 70χρονης ιδιοκτήτριας καταστήματος σουβενίρ στην Αίγινα, ξυλοκόπησε την άτυχη γυναίκα και τον ανιψιό της μέχρι λιποθυμίας και αφού τους λήστεψε, τους έκαψε ζωντανούς.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει τότε γνωστά, η λεία του ήταν περίπου 800.000 ευρώ.

Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες για το διπλό φονικό

Σύμφωνα με τις Αρχές το 2015, όλα τα στοιχεία οδηγούσαν στο συμπέρασμα πως το κίνητρο των αδίστακτων δολοφόνων ήταν οικονομικό. Από την άρση τραπεζικού απορρήτου προέκυψε πως λίγο πριν από τα capital control η άτυχη γυναίκα είχε προχωρήσει σε ανάληψη των αποταμιεύσεων της ύψους 800.000 ευρώ, που ενδεχομένως είχε κρύψει στο σπίτι της.

Με δεδομένο ότι τα θύματα βασανίστηκαν, οι αστυνομικοί θεωρούσαν ότι οι δράστες κατάφεραν το σκοπό τους να βρουν και να αρπάξουν τα χρήματα. Ο χώρος της μονοκατοικίας ερευνήθηκε εσωτερικά και εξωτερικά, χωρίς να βρεθεί το παραμικρό.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αίγινας ενημερώθηκε για το περιστατικό στις έντεκα και τέταρτο το βράδυ της 30ης Νοεμβρίου. Έφθασε άμεσα στο σημείο που ήταν πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις του κλιμακίου και η φωτιά σβήστηκε έπειτα από 10 με 15 λεπτά περίπου.

Οι δράστες υπολογίζεται ότι έβαλαν τη φωτιά μετά τις 10:15 το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κεντρικές πόρτες του σπιτιού ήταν κλειδωμένες με το κλειδί να βρίσκεται από μέσα. Το τζάμι της μπαλκονόπορτας δίπλα από την εξώπορτα βρέθηκε σπασμένο. Φαίνεται ότι από εκεί έσυραν την ηλικιωμένη αφού την αιφνιδίασαν στον κήπο. Στο μπάνιο και στον τοίχο που οδηγεί στο υπνοδωμάτιο βρέθηκε αίμα.

Το σημαντικό όμως είναι ότι εντοπίστηκε κηλίδα αίματος δίπλα από καναπέ που βρίσκεται πολύ κοντά στην μπαλκονόπορτα που έσπασαν. Πιστεύεται πως το αίμα αυτό ανήκει σε έναν από τους δράστες που τραυματίστηκε, όταν έσπασε το τζάμι.

Στο σπίτι δεν εντοπίστηκε κάποιο μπιτόνι εύφλεκτου υλικού. Οι δράστες είχαν τοποθετήσει παπλώματα και κουρτίνες πάνω στο κρεβάτι και στο πάτωμα, τους έβαλαν φωτιά κι από πάνω τοποθέτησαν τα θύματα για να καούν.