Ξεκίνησε σε δεύτερο βαθμό η δίκη για τη δολοφονία του 46χρονου επιχειρηματία, Γιάννη Μακρή, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2018 εκτελέστηκε από 34χρονο Βούλγαρο, σε συνέργεια με τον αδελφό του.

Θυμίζουμε σε πρώτο βαθμό πως ο δράστης καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, ενώ ο 38χρονος αδελφός του καταδικάστηκε σε 10 χρόνια για απλή συνέργεια. Και οι δύο καταδικασθέντες έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες. Την ίδια ώρα η σύζυγος του εκλιπόντα, Βικτώρια Καρύδα, εξέφρασε και πάλι τη βεβαιότητα πως ο 34χρονος είναι ο εκτελεστής του άνδρα της, ενώ ξέσπασε στο Εφετείο ζητώντας να ανοίξει έρευνα για να εντοπιστεί ο ηθικός αυτουργός, εκείνος δηλαδή που φέρεται να πλήρωσε τα δύο αδέλφια για να εκτελέσουν συμβόλαιο θανάτου.

Η Βικτώρια Καρύδα κατέθεσε ως πρώτη μάρτυρας της υπόθεσης και για ακόμη μία φορά εξέφρασε με βεβαιότητα πως ο 34χρονος είναι εκείνος που απεικονίζεται στο βιντεοληπτικό υλικό να εξαπολύει ανελέητη επίθεση με 9άρι πιστόλι στον Γιάννη Μακρή, ο οποίος ήταν στο αυτοκίνητό του.

Μάρτυρας: Είχα επίδειξη μόδας. Ο σύζυγός μου ήταν εκεί. Όταν μπήκε στο αυτοκίνητό του, είδα από την κάμερα αυτόν που σήμερα κάθεται πίσω μου (σ.σ.: τον πρώτο κατηγορούμενο) να πυροβολεί το σύζυγό μου. Είμαι άνθρωπος της λεπτομέρειας, είμαι μέσα στη μόδα, τον αναγνωρίζω. Τον αναγνώρισε και ο φίλος του που τον δολοφόνησαν…

Πρόεδρος: Ποια είναι τα στοιχεία που σας δίνουν αυτή τη βεβαιότητα, ότι δηλαδή αυτός που πυροβόλησε τον άντρα σας είναι ο πρώτος κατηγορούμενος;

Μάρτυρας: Εξείχε η κοτσίδα του από το καπέλο που φορούσε. Φορούσε μαύρα ρούχα...

Πρόεδρος: Τον άλλο κατηγορούμενο τον είδατε καθόλου;

Μάρτυρας: Έτρεχε, το είδαμε από τις κάμερες. Είδαμε ότι είχαν περάσει πολλά αυτοκίνητα από το δρόμο έξω από το σπίτι, τα οποία είχαν νοικιάσει οι κατηγορούμενοι. Είχαν παραδώσει όλα τα αυτοκίνητα άπλυτα και έπλυναν μόνο αυτό με το οποίο δολοφόνησαν τον άντρα μου. Η Αστυνομία εντόπισε το αυτοκίνητο και από πού είχε αυτό νοικιαστεί. Ο δολοφόνος του άντρα μου έβγαλε εισιτήρια και έφυγε μετά τη δολοφονία. Άρχισε να τον πυροβολεί και ο άντρας μου προσπαθούσε να σωθεί, αλλά τον πυροβόλησαν ξανά (σ’ εκείνο το σημείο ξέσπασε σε κλάματα και συνέχισε) […] Ο άνδρας μου δεν είχε ποτέ πρόβλημα με κανένα. Δεν υπήρχε κίνδυνος κανένας. Κυκλοφορούσε με μια βέσπα και ένα smart με τα παιδιά μαζί. Να ρωτήσουμε αυτούς ποιος τους πλήρωσε!

Υπεράσπιση: Ήταν γκάνγκστερ ο σύζυγός σας; Αυτό έγραψε μια εφημερίδα της Αυστραλίας.

Μάρτυρας: Ήταν ο καλύτερος άνθρωπος. Δεν ξέρω τι γράφουν οι εφημερίδες και ο καθένας. Δεν ξέρω την προηγούμενη ζωή του και τι είναι αλήθεια και τι ψέματα. Ο σύζυγός μου δεν είχε πρόβλημα με κανέναν.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 12 Οκτωβρίου.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 20/9