Με την ελπίδα να μειώσει την πρωτόδικη ποινή του, ο 31χρονος σήμερα Γιάννης Παρασκάκης, ο άνθρωπος που συγκλόνισε το πανελλήνιο κακοποιώντας και δολοφονώντας την 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγο, Σούζαν Ίτον, θα καθίσει στο εδώλιο του Εφετείου.

Η έναρξη της δευτεροβάθμιας δίκης έχει οριστεί για την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου και θα εξεταστούν εκ νέου οι συνθήκες του άγριου εγκλήματος που τελέστηκε τον Ιούλιο του 2019 στα Χανιά. Θυμίζουμε πως σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης συν κάθειρξη 13 ετών και εκτίει την ποινή του στο κατάστημα κράτησης Γρεβενών.

Η 60χρονη λάμβανε μέρος σε διεθνές συνέδριο βιολογίας στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης. Φαίνεται πως στο περιθώριο των εργασιών έκανε έναν περίπατο σε κοντινή αγροδασική περιοχή, όταν χτυπήθηκε από το αυτοκίνητο του 31χρονου καταδικασθέντα. Από εκείνο το σημείο ξεκινάει ένα πραγματικό θρίλερ, καθώς, σύμφωνα με την ομολογία αλλά και τις καταθέσεις του δράστη, η 60χρονη μέχρι να ξεψυχήσει έζησε έναν εφιάλτη. Η Ίτον έκανε τζόκινγκ όταν ο δράστης τη χτύπησε με το όχημα: «Την ακούμπησα μια φορά στο πόδι και αυτή βρέθηκε κάτω από το αμάξι. Ήθελα να την απεγκλωβίσω κι έκανα το αμάξι πίσω. Όταν την είδα, στην κατάσταση που βρισκόταν, θεώρησα ότι δεν μπορεί να ζήσει», είχε πει στο δικαστήριο ο δράστης.

To δικαστήριο απεφάνθη πως είχε βιάσει την Αμερικανίδα

Το δικαστήριο απεφάνθη πως ο 31χρονος είχε βιάσει την Αμερικανίδα, όταν εκείνη ήταν αιμόφυρτη, όμως ο ίδιος αρνήθηκε αυτό το σενάριο, καθώς, όπως ισχυρίστηκε, ομολόγησε βιασμό μετά από έντονη ψυχολογική πίεση που του άσκησαν. Σε βάρος του πάντως εκκρεμούν καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από πέντε άλλες γυναίκες. Ο εισαγγελέας, κατά την αγόρευσή του, υπογράμμισε πως ο δράστης είχε βιάσει όχι μόνο κατά φύση αλλά και παρά φύσιν την άτυχη γυναίκα. Στη συνέχεια της κατάθεσής του ο δράστης έκανε λόγο για σκηνικό πανικού, καθώς δεν είχε το κινητό του μαζί του και δεν μπορούσε να καλέσει σε βοήθεια: «Δεν ήθελα να τη βάλω στο κάθισμα του συνοδηγού, ούτε στο πίσω κάθισμα, για να μη γεμίσει το αυτοκίνητο με αίμα, γιατί δεν μου άρεσε σαν εικόνα. Την έβαλα στο πορτμπαγκάζ. Την άκουγα που έκανε ένα θόρυβο σαν μουγκρητό. Δεν καταλάβαινα να λέει λέξεις».

Το μαρτύριο της γυναίκας ολοκληρώθηκε όταν ο δράστης την πέταξε σε αεραγωγό καταφυγίου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. «Την έριξε από ύψος 7 μέτρων. Το σώμα της σφηνώθηκε σε ένα σημείο και έτσι επήλθε ο θάνατός της από ασφυξία», είχε τονίσει κατά την αγόρευσή του ο εισαγγελέας.

Όταν ρωτήθηκε, βεβαίως, για ποιο λόγο αποφάσισε να «πλύνει» το όχημά του με χλωρίνη σε ένα νεκροταφείο, ο δράστης τόνισε πως: «Το έκανα γιατί μύριζα τη μυρωδιά της και άκουγα τα μουγκρητά της συγχωρεμένης. Νόμιζα ότι αν το πλύνω με χλωρίνη, θα έφευγαν οι φωνές» ενώ παρά το γεγονός πως είναι γιος ιερέα, δήλωσε πως ασχολείται με τη μαύρη μαγεία και τη «Σολομωνική».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time