Η Χρυσούπολη Καβάλας είχε συγκλονιστεί από τη δολοφονία του 52χρονου πατέρα δύο παιδιών στις 16 Σεπτεμβρίου, αλλά σε ό,τι αφορά τον ένοχο, τα κουκιά ήταν μετρημένα. Μία εβδομάδα μετά το έγκλημα, το οποίο πραγματοποιήθηκε με κυνηγετική καραμπίνα, 25χρονος ομολόγησε, λέγοντας ότι θεωρούσε το μεσήλικο υπεύθυνο για την απόλυσή του στο εργοστάσιο μαρμάρων, όπου εργαζόταν.

Οι αστυνομικές Αρχές εξέτασαν τον οικογενειακό περίγυρό του έως ότου φτάσουν στον 25χρονο, ο οποίος πέρασε την Τρίτη την πόρτα του ανακριτή και κρίθηκε, εν τέλει, προφυλακιστέος ύστερα από την απολογία του.

Η δολοφονία είχε διαπραχθεί από κοντινή απόσταση, με το νεαρό να μιλάει, στην απολογία του, για την πρόθεσή του να τον φοβίσει ή, στη χειρότερη, να τον τραυματίσει, ενώ, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε, τον είχε από φόβο, εξαιτίας της συμπεριφοράς του απέναντί του, που, πάντα κατά τον ίδιο, ενείχε στοιχεία εκφοβισμού, στο χώρο εργασίας τους.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, πάντως, αιτήθηκε διενέργεια ψυχιατρικής και ψυχολογικής εξέτασης του κατηγορουμένου, για να προκύψει αν η διαταραγμένη συνείδησή του επηρέασε την κρίση του τη στιγμή της δολοφονίας.