Τέσσερις άντρες συνέλαβε το πρωί της Τετάρτης η ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι εισέβαλαν σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να το ληστέψουν.

Πρόκειται για τρεις Ρομά 18, 22 και 22 ετών και για έναν 22χρονο Αλβανικής καταγωγής εις βάρος των οποίων η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ληστείας, παράνομη βία, αντιποίηση, φθορά ξένης περιουσίας, σωματικές βλάβες και παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι, που το μεσημέρι της Πέμπτης οδηγήθηκαν στα δικαστήρια, έλαβαν προθεσμία για να ετοιμάσουν την απολογία τους και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του ανακριτή.

Πώς κατέληξε σε φιάσκο

Πως έγινε η κινηματογραφική ληστεία, η οποία κατέληξε σε... φιάσκο, περιγράφει στο protothema.gr, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης με είδη κινητής τηλεφωνίας στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που ειδοποίησε την αστυνομία μόλις είδε τους δράστες να μπαίνουν στο μαγαζί και να κατεβαίνουν τα ρολά ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τέσσερα άτομα εισήλθαν στο κατάστημα και ανέφεραν στον 23χρονο υπάλληλο ότι πήγαν για να κάνουν έλεγχο ως αστυνομικοί. «Έπεσε η γενική ασφάλεια η οποία ήταν έξω απο το μαγαζί και δεν μπορούσαν να βρούν τρόπο για να τη σηκώσουν. Τα ρολά έπεσαν απο βραχυκύκλωμα, όταν πιθανότατα πήγαν να κόψουν τα καλώδια απο τις κάμερες», αναφέρει, προσθέτοντας, ότι "εκείνη τη στιγμή είχα πάει στον απέναντι δρόμο να πάρω καφέ και επιστρέφωντας είδα τα τέσσερα άτομα να μπαίνουν μέσα και το ρολό να πέφτει. Αμέσως κάλεσα την αστυνομία, καθώς κατάλαβα ότι κάτι έγινε και περίμενα μαζί με έναν ακόμα άνθρωπο έξω να έρθουν οι αστυνομικοί".

Όπως περιγράφει στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης, οι δράστες έδεσαν και χτύπησαν με μπουνιές τον 23χρονο εργαζόμενο και "όταν έπεσε το ρόλο ασφαλείας έπαθαν σοκ, με είδαν που ήμουν έξω και νόμιζαν ότι εγώ το έκλεισα. Μόλις κατάλαβαν ότι εγκλωβίστηκαν μέσα, πήγαν στον πίσω χώρο του καταστήματος και προσπάθησαν να σπάσουν μια πόρτα που πριν λίγες ημέρες την έκλεισα με σίδερα και τσιμέντα. Έκαναν χαμό στον κάτω χώρο, αλλά δεν κατάφεραν να βγουν. Μόλις αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούν να φύγουν ζήτησαν από τον υπάλληλο να κόψει μια απόδειξη και έβαλαν ένα κινητό στη σακούλα για να φαίνεται πως ήταν πελάτες", αναφέρει.

Οι δράστες στάθμευσαν δύο αυτοκίνητα έξω από το κατάστημα, σε σημείο που δεν θα μπορούσε να τους κλείσει κάποιο άλλο όχημα και με σκοπό να μπουν μέσα στο μαγαζί, να αρπάξουν χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, όπως λέει ο ιδιοκτήτης. 

Όπως έκανε γνωστό, στις 16 Σεπτεμβρίου διαπίστωσε πως κάποια άτομα περιεργάζονταν το κατάστημα βραδινές ώρες που ήταν κλειστό και κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.