Ο Κωνσταντίνος Λούλης στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Δεν θέλω να βρεθούν στον δρόμο τα παιδιά
«Όταν αποφανθεί η Δικαιοσύνη και τελεσιδικήσει, τότε κι εγώ θα αποφασίσω τι θα κάνω»
Πολυµήχανος και δραστήριος, έχει φανατικούς υποστηρικτές και ορκισµένους εχθρούς.
Ο επιχειρηµατίας Κωνσταντίνος Λούλης είναι πολυπράγµων και δύσκολα µπορεί κάποιος να αποτυπώσει την εικόνα του. Το µόνο σίγουρο είναι ότι πάντα προσπαθεί να προσφέρει. Οπως υποστηρίζουν οι στενοί του συνεργάτες, ανακαίνισε µε δικά του χρήµατα το υπουργείο Τουρισµού και τον ΕΟΤ, χρηµατοδότησε τις εργασίες αποκατάστασης του ιστορικού γεφυριού της Αρτας, ενώ το 2016 πρόσφερε το 25 στρεµµάτων έκτασης αγρόκτηµά του και την έπαυλή του, στην οποία διέµενε µονίµως τα τελευταία χρόνια µε την οικογένειά του, στην «Κιβωτό του Κόσµου».
Με την τεράστιας αξίας κίνησή του, 35 παιδιά σε πρώτη φάση και 80 µέχρι το τέλος του χρόνου θα βρουν «στέγη, στοργή και αγάπη» σε έναν χώρο που πραγµατικά θυµίζει επίγειο παράδεισο. «Η απόφαση για τη δωρεά», είχε πει ο κ. Λούλης µιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στην εφηµερίδα «Ταχυδρόµος», «ελήφθη από κοινού µε τη σύζυγό µου και χωρίς δεύτερη σκέψη να προβούµε σε αυτή την κίνηση και να κάνουµε την παραχώρηση στον Εθελοντικό, Μη Κερδοσκοπικό Οργανισµό Ειδικής Μέριµνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού “Η Κιβωτός του Κόσµου”».
Οταν αποφανθεί η ∆ικαιοσύνη και τελεσιδικήσει, τότε και εγώ θα αποφασίσω τι θα κάνω
Αυτές τις ηµέρες η «Κιβωτός του Κόσµου» παραµένει στο επίκεντρο µετά τις καταγγελίες, που παίρνουν µορφή χιονοστιβάδας. Ο ίδιος ο επιχιερηµατίας, µιλώντας στα «Π», εκφράζει τις επιφυλάξεις του ως προς τις καταγγελίες που βαραίνουν τη ΜΚΟ και τον επικεφαλής της. «Οταν αποφανθεί η ∆ικαιοσύνη και τελεσιδικήσει, τότε και εγώ θα αποφασίσω τι θα κάνω. Γεγονός είναι ότι το ένα σπίτι από εµάς έχει παιδιά αυτή τη στιγµή, που σε κάθε περίπτωση δεν θα ήθελα να βρεθούν στον δρόµο. Τώρα υπάρχει και ένα καινούργιο Συµβούλιο, που θα τα φροντίσει, και έτσι πάντα θα υπάρχει ζωή στην “Κιβωτό” µε τη νέα διοίκηση που έχει. Αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Το άλλο µας σπίτι, που είναι άδειο, γιατί δεν µπήκαν ποτέ παιδιά εκεί, είναι δωρεά της πρώτης µου συζύγου και εκείνη θα αποφασίσει τι θα γίνει. Είναι άδειο και, αν κάνουν µια ανάκληση της δωρεάς, δεν θα υπάρχουν επιπτώσεις στη ζωή των παιδιών. ∆εν υπάρχει ζωή σε αυτά τα σπίτια», τονίζει χαρακτηριστικά.
Η πορεία του
Ο Κ. Λούλης γεννήθηκε στον Βόλο το 1955. Είναι γόνος ηπειρώτικης οικογένειας εµπόρων και αλευροποιών, από την οποία έχουν αναδειχθεί δύο βουλευτές, ο Γιώργος και ο Αλκιβιάδης Λούλης. Πέρα από τη δράση του ως βιοµηχάνου, ο Κ. Λούλης δραστηριοποιήθηκε και σε ζητήµατα που άπτονται της Εκκλησίας. Τη διετία 1989-1991 διετέλεσε πολιτικός διοικητής του Αγίου Ορους. Αν και σύµφωνα µε τα ρεπορτάζ της εποχής ο αείµνηστος Κ. Μητσοτάκης ήθελε να του δώσει τα ηνία της Εθνικής Τράπεζας, ο επιχειρηµατίας αρνήθηκε και ζήτησε το πόστο στο Αγιον Ορος. Το βιβλίο του το 2018 µε τίτλο «Η επιβίωση της Ελλάδας µέσα από διαδοχικά θαύµατα» προκάλεσε µετωπικές συγκρούσεις µε τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον Αύγουστο του 2020 ο Κ. Λούλης ήταν από τα λίγα πρόσωπα που αποµακρύνθηκαν από την κυβέρνηση κατά τον «µίνι» ανασχηµατισµό του Κ. Μητσοτάκη, υπό το βάρος του σάλου από το ζήτηµα των τίτλων σπουδών του.
*Δημοσιεύτηκε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 26/11/2022.