Οι βροχοπτώσεις και οι χαλαζοπτώσεις έγιναν κανόνας από το πρωί της Δευτέρας στο δήμο Αλμωπίας της Πέλλας, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος Χρήστος Μπάτσης να συγκαλέσει το συντονιστικό τοπικό όργανο Πολιτικής Προστασίας. 



Στο ΑΠΕ μίλησε για «πρωτόγνωρη κακοκαιρία», ενώ παρατήρησε πως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κάτοικοι συγκρίνουν την ένταση των φαινομένων με την πλημμύρα του 1979, κατά την οποία υπήρχαν και ανθρώπινες απώλειες.



Ζημιές, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, προκλήθηκαν σε καταστήματα και υπόγεια στην κεντρική πλατεία της Αριδαίας, στο γήπεδο του Αλμωπού και σε χωράφια, ενώ η κυκλοφορία διακόπηκε σε αρκετά σημεία στον δήμο. Σχολίασε, επιπλέον, ότι ιδιαίτερη ένταση είχαν τα φαινόμενα νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας.



Το γήπεδο της Αριδαίας απαθανατίστηκε από το φακό του pellanews.gr, προκειμένου να αναδειχθεί το επίπεδο που έφτασε το νερό, που κάλυψε τον αγωνιστικό χώρο. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 83 κλήσεις για άντληση υδάτων και έκανε σχετικές ενέργειες σε 22 περιπτώσεις. Εφόσον κοπάσει η κακοκαιρία την Τρίτη, ο δήμος θα προχωρήσει σε καταγραφή για να ξεκινήσει η διαδικασία χορήγησης αποζημιώσεων στους πληγέντες. Όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜεΑ του δήμου Αλμωπίας θα παραμείνουν την Τρίτη κλειστά.