Μέσα στο εκκλησάκι των Φυλακών Κορυδαλλού θέλει να τελέσει τρισάγιο στη μνήμη της κόρης που κατηγορείται ότι δολοφόνησε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Την Κυριακή συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που η 9χρονη Τζωρτζίνα έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Ήταν Σάββατο 29 Ιανουαρίου του 2022, όταν ο θάνατος και του τρίτου παιδιού μιας οικογένειας από την Πάτρα έκανε όλη την Ελλάδα να «σκύβει» πάνω από τη χαροκαμένη μητέρα, μέχρι τη στιγμή που οι περίεργες συμπτώσεις δημιούργησαν έντονες υποψίες και οδήγησαν τελικά στη σύλληψη της 33χρονης τότε γυναίκας. Η Ρούλα Πισπιρίγκου προφυλακίστηκε για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της, ενώ συμπληρωματικά της ασκήθηκε δίωξη και για απόπειρα ανθρωποκτονίας της, όταν λίγες ημέρες μετά το θάνατο της μόλις 6 μηνών Ίριδας, η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε με φερόμενα επεισόδια σπασμών στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο. Λίγες ημέρες αργότερα υπέστη ανεξήγητη ανακοπή καρδιάς που την άφησε τετραπληγική. Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, το κοριτσάκι πέθανε μετά από δηλητηρίαση με μεγάλη δόση κεταμίνης.

Η ίδια αρνείται κάθε κατηγορία και σήμερα, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης της στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, το μόνο που ζητάει είναι να της επιτρέψουν να τελέσει το τρισάγιο για την αδικοχαμένη Τζωρτζίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η κατηγορούμενη μητέρα ήδη έχει συζητήσει με τον ιερέα των φυλακών, έχοντας απευθύνει σχετικό αίτημα, ωστόσο ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό όχι μόνο αν ο ιερέας δέχτηκε το αίτημά της, αλλά και αν με τη σειρά της το δεχτεί η διευθύντρια των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού.

Υπενθυμίζεται πως μνημόσυνο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τέλεσε το περασμένο Σάββατο σε γυναικείο μοναστήρι λίγο έξω από την Πάτρα ο Μάνος Δασκαλάκης. Ο 31χρονος πατέρας ήθελε να αποφύγει όχι μόνο τα αδιάκριτα βλέμματα, αλλά και τυχόν συνάντηση με συγγενείς της εν διαστάσει συζύγου του και για το λόγο αυτό δεν θέλησε να κάνει μνημόσυνο στο μνήμα του παιδιού. Εξάλλου, το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο θα προετοιμάζεται μαζί με τους δικηγόρους του για την κατάθεσή του στο δικαστήριο την ερχόμενη Τρίτη 31 Ιανουαρίου, οπότε ξεκινά η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Αντίστροφη μέτρηση για τη δίκη

Στο μεταξύ, η 34χρονη βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το συνήγορό της Αλέξη Κούγια καθώς πλέον άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της δίκης που όλη η Ελλάδα περιμένει με κομμένη την ανάσα. Ο γνωστός ποινικολόγος επανέλαβε ότι η εντολέας του είναι αθώα, με βάση την άποψη των ειδικών εμπειρογνωμόνων, και ότι δεν έχει καμία σχέση με τους θανάτους των τριών παιδιών της. Όπως είπε, η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι σε κακή κατάσταση γιατί είναι αθώα. «Όταν ένας αθώος είναι στη φυλακή σκέφτεται πώς μπορεί να νικήσει το σύστημα» είπε χαρακτηριστικά. Σχετικά με την πορεία της έρευνας γύρω από τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, ο Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε ως θετική εξέλιξη το ότι η ανακρίτρια Ευγενία Τζωρτζάτου κάλεσε για νέα κατάθεση την ιατροδικαστή Πατρών Αγγελική Τσιόλα.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Τσιόλα, που είχε υπογράψει ως αιτία θανάτου της Ίριδας την αγενεσία φλεβοκόμβου και το πνευμονικό οίδημα, ήταν κι εκείνη που μετά την πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας υποψιάστηκε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει στην οικογένεια Δασκαλάκη. Στην ανακρίτρια κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή υπό άκρα μυστικότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, κατά τη διάρκεια της 4ωρης κατάθεσής της φέρεται να απέρριψε τον ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας. Δεν απέκλεισε όμως την εγκληματική ενέργεια πίσω από τους θανάτους αυτούς.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 25/1