Χωρίς σταματημό συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του Φάντομ, Ευστάθιου Τσιτλακίδη, που κατέπεσε χθες νότια από το Κατάκολο, ενώ είχε ξεκινήσει την πτήση του από την 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα.

Υπενθυμίζεται ότι νεκρός έχει εντοπιστεί ο συγκυβερνήτης του σκάφους, Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στο Κατάκολο όπου χθες εκβράστηκαν συντρίμμια του μαχητικού αεροσκάφους, έχει μεταφερθεί ένα μικρό ρομπότ που ψάχνει σε βάθος μέχρι και 100 μέτρων, προκειμένου να εντοπίσουν οποιοδήποτε στοιχείο στον βυθό της περιοχής.

Επίσης, στις έρευνες συμμετέχει ωκεανογραφικό, καθώς και 5 συνολικά δύτες.

Στην περιοχή βρίσκεται και ναυαγοσωστικό του Λιμενικού Σώματος.

Στις έρευνες πλέον μετέχει και η 206 Πτέρυγα Αεροπορικής Υποστήριξης. Στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ, επισημαίνεται ότι οι έρευνες έχουν διευρυνθεί σε τεχνολογικό επίπεδο, καθώς τα βάθη στην περιοχή είναι μεγάλα.

«Εκείνο το οποίο θέλουν και στην Πολεμική Αεροπορία είναι να τελειώσει αυτή η υπόθεση με το τέλος το οποίο πρέπει, δηλαδή να βρεθεί και ο κυβερνήτης του F-4 Phantom, για να κυλήσει η όλη επώδυνη διαδικασία», τόνισε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Γιώργος Σιδέρης.


Ολονύχτια προσπάθεια για τον εντοπισμό του κυβερνήτη

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας έκανε ρίψη φωτοβολίδων, για να βοηθήσει τις έρευνες των στελεχών από τα πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος και όχι μόνο που μετέχουν στις έρευνες.

Ελικόπτερα Σούπερ Πούμα, της Πολεμικής Αεροπορίας και ελικόπτερα S70 του Πολεμικού Ναυτικού «χτένιζαν» και τη νύχτα την περιοχή με τα μέσα που διαθέτουν για την έρευνα και διάσωση.