Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» έχει απλώσει ένα παχύ λευκό σεντόνι στα νησιά των Σποράδων το τελευταίο διήμερο. Η επέλαση του χιονιά δημιούργησε πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις και την καθημερινότητα των νησιωτών, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Σκιάθος, Σκόπελος και Αλόννησος αισθάνονται για τα καλά τον φετινό χειμώνα, με τα τοπικά συνεργεία να προσπαθούν να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς. Οι εικόνες από δρόμους, πλατείες και γειτονιές είναι εντυπωσιακές. Τα προβλήματα επικεντρώνονται στις διακοπές ρεύματος, που, όπως φαίνεται, σχετίζονται με την υπερφόρτωση του δικτύου από άτομα που θέλουν να ζεσταθούν στα σπίτια τους.

Πιο συγκεκριμένα, στη Σκιάθο τα χιόνια έντυσαν στα λευκά αρχικά τα ορεινά και πολύ γρήγορα και την πολυδιαφημισμένη Χώρα του νησιού, που τα καλοκαίρια κατακλύζεται από τουρίστες. Στον δρόμο για τις Κουκουναριές, εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν από χθες να τον κρατήσουν ανοιχτό. Οι περισσότεροι κάτοικοι, από την πλευρά τους, προτίμησαν για ακόμα μία μέρα να μείνουν στη ζεστασιά και την ασφάλεια των σπιτιών τους.
Χιόνια και ισχυροί άνεμοι και σε Σκόπελο και Αλόννησο. Η κατάσταση στα δύο νησιά είναι καλύτερη από τη Σκιάθο, με τα σχολεία όμως να παραμένουν κλειστά.