«Σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην οδό Πελαγωνίας, όπου έμενα αρκετά βράδια, πετούσα τετράποδα μετά τις κακοποιήσεις». Αυτά ήταν τα λόγια του 33χρονου στους αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Κολωνού, που τους οδήγησε στο σημείο που κατέληγαν τα βασανισμένα τετράποδα.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τα κουφάρια τους και άμεσα ενημέρωσαν την εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, που είναι υπεύθυνη για παραβάσεις του νόμου περί ζώων, η οποία τους παρέπεμψε στην ενημέρωση της Αστικής Πανίδας για την περισυλλογή και την εξέταση των νεκρών ζώων.

Η σύλληψή του έγινε την Τετάρτη, στις 20:40, στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, στη συμβολή των οδών Καστοριάς και Αγίου όρους στην Αθήνα, λίγες ώρες μετά τον βασανισμό γάτας στη συμβολή οδών Παραμυθιάς και Σαλαμίνος στον Κολωνό.

Χτυπούσε γάτα με μια πέτρα στα χέρια

Ο 33χρονος εντοπίστηκε από μία 43χρονη γυναίκα, στις 15:30 της ίδιας ημέρας, ενώ χτυπούσε το άτυχο ζώο με μία πέτρα. Όταν η γυναίκα του είπε τι κάνει εκεί, αυτός κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος της, με την ίδια πέτρα στα χέρια με την οποία είχε κακοποιήσει τη γάτα.

Η 43χρονη έσπευσε στο τμήμα του Κολωνού, όπου υπέβαλε μήνυση σε βάρος του 33χρονου.

Δολοφόνος γατιών

Για τη δράση του 33χρονου είχε σημάνει συναγερμός, καθώς είχε υποβληθεί μήνυση σε βάρος του λίγες ημέρες νωρίτερα, ενώ κυκλοφορούσε και βίντεο στο διαδίκτυο με τη δράση του.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται, με τους αστυνομικούς να οδηγούνται στην ταυτοποίησή του στις 5 Φεβρουαρίου, μετά τη μήνυση που υπέβαλε αυτόπτης μάρτυρας βασανισμένου ζώου.

Συγκεκριμένα, τον είχε δει την ώρα που είχε τυλίξει μία γάτα με ένα φούτερ και τη χτυπούσε δυνατά και επανειλημμένα στο πεζοδρόμιο και στον δρόμο.

Στη συνέχεια μπήκε σε πυλωτή συνεχίζοντας να χτυπά το άτυχο ζώο.

Ο μάρτυρας έσπευσε άμεσα στο τμήμα του Κολωνού και υπέβαλε μήνυση σε βάρος του άγνωστου δράστη, καθώς δεν γνώριζε τα στοιχεία του 33χρονου και παράλληλα έδωσε βίντεο από κάμερες ασφαλείας που είχε και είχαν καταγράψει τις κινήσεις του δράστη.

Παρέδωσε ακόμα και την μπλούζα-φούτερ που είχε χρησιμοποιήσει ο 33χρονος, πάνω στην οποία υπήρχε αίμα του άτυχου ζώου.

Το βίντεο αναρτήθηκε από πολίτες στο διαδίκτυο και την επόμενη μέρα στις 6 του μήνα, στις 19:20, πήγε στο τμήμα μία γυναίκα η οποία ανέφερε πως γνώριζε τον 33χρονο, καθώς είχε προχωρήσει σε παρόμοιες πράξεις κι είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του τμήματος Ομονοίας στις 3/12/2022.

Η σύλληψή του είχε γίνει στην οδό Μυκάλης, όμως, όπως ανέφερε, δεν γνώριζε τα στοιχεία της ταυτότητάς του.

Οι αστυνομικοί μέσα από το σύστημα που έχουν ενημερώθηκαν από τους συναδέλφους τους για τα στοιχεία του 33χρονου και στη συνέχεια κάλεσαν και πάλι τον μάρτυρα που τους είχε παραδώσει το βίντεο και είχε υποβάλει τη μήνυση, όπου και αναγνώρισε τον 33χρονο από φωτογραφίες που του έδειξαν.