Η πρόγνωση του καιρού από τον Γιάννη Καλλιάνο για το MEGA θέλει από τη νύχτα και τα ξημερώματα της Τρίτης βροχές, σταδιακά πιο έντονες, σε ορισμένες περιοχές της χώρας. 

Συγκεκριμένα αναφέρεται: Μέσα στη νύχτα και προς το ξημέρωμα της Τρίτης, θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές οι οποίες θα επηρεάσουν τα κεντροανατολικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου, τμήματα των Κυκλάδων και περιοχές των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Όσο περνά η ώρα, κατά τις προμεσημβρινές και μεσημβρινές ώρες, οι εν λόγω βροχοπτώσεις θα εξασθενούν από τις προαναφερθείσες περιοχές και σιγά σιγά θα επηρεάζουν ολοένα και βορειότερα τμήματα της χώρας.

Επομένως, βροχές αναμένονται σε Θεσσαλία, Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη, αλλά και σε περιοχές της Εύβοιας και του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Στα βόρεια Επτάνησα θα σημειωθούν βροχές, ωστόσο τοπικού χαρακτήρα.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 22 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 3 – 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις που κατά περιόδους θα πυκνώνουν, με τη θερμοκρασία από 12 – 18 βαθμούς και τους ανέμους στα 3 – 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη άστατος ο καιρός με βροχές μεσαίας εντάσεως. Η θερμοκρασία από 8 – 18 βαθμούς και οι άνεμοι στα 2 – 4 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Τετάρτη, ο καιρός θα παραμείνει άστατος, με τη θερμοκρασία ωστόσο στα ίδια επίπεδα.

Την Πέμπτη, το σκηνικό του καιρού θα είναι παρόμοιο.