Αποκάλυψη: Νέο δεδομένο στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου - Η ουσία τροπονίνη και ο ρόλος της στον θάνατο της Τζωρτζίνας
Με ένα νέο έγγραφο ντοκουμέντο, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκαλύπτει, μέσα από την εκπομπή Live News, νέες πτυχές στον θάνατο της Τζωρτζίνας
Η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας συνεχίστηκε σήμερα 28/2 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με τις καταθέσεις γιατρών.
Το δικαστήριο εξέτασε τους γιατρούς που είδαν τόσο στα εξωτερικά ιατρεία του Καραμανδάνειου της Πάτρας το άτυχο κορίτσι, όσο και εκείνους της ΜΕΘ Παίδων που νοσηλεύτηκε το 9χρονο παιδί.
Η ουσία τροπονίνη
Με ένα νέο έγγραφο ντοκουμέντο, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκαλύπτει, μέσα από την εκπομπή Live News, νέες πτυχές στον θάνατο της Τζωρτζίνας.
Το έγγραφο αυτό, το οποίο αφορά εξετάσεις της 9χρονης στην παιδιατρική κλινική στο νοσοκομείο της Πάτρας, πριν αυτή μεταφερθεί στο «Αγλαΐα Κυριακού» στην Αθήνα και αφήσει την τελευταία της πνοή τον Ιανουάριο του 2022, αποκαλύπτει μια νέα ουσία που αναμένεται να ρίξει νέο φως στην υπόθεση.
Σημειώνεται ότι οι εξετάσεις αυτές είχαν γίνει προκειμένου να δικαιολογηθούν οι δυσεξήγητες μεταπτώσεις της υγείας της Τζωρτζίνας.
Όπως φαίνεται στο έγγραφο που παρουσιάζει το MEGA, η 9χρονη παρουσίασε μια αλματώδη αύξηση της ουσίας τροπονίνης στο αίμα της.
Πιο συγκεκριμένα, στις 21/01/2022 που έγιναν οι εξετάσεις, στις 02.43 η ουσία υπάρχει σε συγκέντρωση 485,30 στον οργανισμό της ανήλικης, ενώ την ίδια ημέρα, στις 15.51, σε ποσοστό 169,50.
Η φυσιολογική συγκέντρωση της ουσίας στο αίμα, είναι περίπου στο 10.
Η τροπονίνη είχε ανακαλυφθεί πριν την κεταμίνη και, σύμφωνα με τους γιατρούς, θα μπορούσε να δείξει κάποιο αντικειμενικό πρόβλημα στο μυοκάρδιο, που, με τη σειρά του, θα μπορούσε να εξηγεί το θάνατο του παιδιού.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, Δημήτρη Γαλεντέρη, «οι μυοκαρδιακές ίνες όταν νεκρώνονται, ελευθερώνουν στο αίμα την τροπονίνη και μπορεί να ανιχνευθεί. Η απελευθέρωση στο αίμα δείχνει ένδεια τροφής, οξυγόνου δηλαδή, στο μυοκάρδιο».
Όπως λέει ο ιατροδικαστής, «πρέπει να διερευνηθεί αν υπάρχει πρόβλημα στην κάρδιά ή δευτερογενές αίτιο που το προκαλεί», όπως, θα μπορούσε να είναι ενδεχόμενη ασφυξία.