«Το παιδί μου αυτή τη στιγμή χαροπαλεύει στην εντατική. Έκανε το πρώτο χειρουργείο και του αφαίρεσαν κομμάτι από το κεφάλι και πριν από λίγο εισήχθη για δεύτερο χειρουργείο προκειμένου να σωθεί». Αυτά ήταν τα λόγια μίας μητέρας ενός πολυτραυματία που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση έξω από το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας στο parapolitika.gr.

«Περιμένουμε και ελπίζουμε ο Θεός να εισακούσει τις προσευχές μας και να σωθεί» ανέφερε η μάνα με δάκρυα στα μάτια. Και συνέχισε: «Δεν μας λένε πολλά και περιμένουμε εδώ απ'εξω εάν υπάρχει κάποιο νεότερο για την κατάσταση της υγείας του παιδιού μου αύριο βίντεο». Η αλήθεια είναι ότι έξω από το νοσοκομειακό ίδρυμα διαδραματίζεται το επόμενο κεφάλαιο της τραγωδίας που χτύπησε τη χώρα μας. Η φωνή της γυναίκας ίσα που έβγαινε από τα στήθη της και το βλέμμα της έκρυβε την αγωνία και την απελπισία. Από το πρωί μέχρι και αργά το βράδυ γονείς που τα παιδιά τους βρίσκονταν στο μοιραίο τρένο περίμεναν καρτερικά ώστε να μάθουν κάποιο νέο για την υγεία των αγαπημένων τους προσώπων.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 72 άτομα νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της περιοχής της Λάρισας, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στον δύσκολο αυτό αγώνα. Το άλλο σοβαρό ζήτημα είναι και η αναγνώριση των νεκρών, οι οποίοι (αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές) ανέρχονται στους 40. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλοί από τους νεκρούς φέρουν σοβαρότατα εγκαύματα και μερικοί άλλοι είναι εντελώς απανθρακωμένοι ή διαμελισμένη. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ταυτοποίησή τους είναι αρκετά δύσκολη.

Ενώ γίνονται όλα αυτά στον τόπο της τραγωδίας οι πυροσβέστες και οι εθελοντές δίνουν μία άνιση μάχη με το χρόνο προκειμένου να εντοπίσουν όλους όσους μπορεί να παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια της αμαξοστοιχίας. Ο Ιωάννης Ξανθόπουλος ο οποίος είναι ένας από τους εθελοντές πού βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα σιδερένια χαλάσματα σε δήλωσή του σημείωσε χαρακτηριστικά ότι: «Δεν θα φύγουμε από εδώ εάν δεν βρούμε μέχρι και τον τελευταίο». Πληροφορίες του parapolitika.gr αναφέρουν ότι μέχρι και πριν από λίγη ώρα μέσα στα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας βρίσκονταν από τις ομάδες διάσωσης μόνο άψυχα σώματα ανθρώπων.