Με το βλέμμα στραμμένο στις ενδελεχείς έρευνες στο σημείο που έλαβε χώρα το σιδηροδρομικό δυστύχημα παραμένουν τα σωστικά συνεργεία, διότι υπάρχουν σημεία μέσα στα βαγόνια που ακόμα δεν έχουν ερευνηθεί. Την ίδια ώρα, όμως, χτυπάνε κόκκινο η ανησυχία και ο φόβος για αύξηση του αριθμού των νεκρών, εφόσον ο αριθμός των αγνοούμενων είναι μεγάλος.

Ακόμη 19 αγνοούμενοι

Στον μακρύ κατάλογο του δυστυχήματος, πέρα από τους 43 νεκρούς, υπάρχουν κατά την Πυροσβεστική ακόμα 19 αγνοούμενοι. Συγγενείς των παιδιών που δεν έχουν επικοινωνήσει με τους οικείους τους από προχθές απευθύνουν εκκλήσεις για πληροφορίες αναφορικά με τα αγαπημένα τους πρόσωπα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε τις αναρτήσεις



Δεκάδες τραυματίες

Παράλληλα υπάρχουν και δεκάδες τραυματίες που νοσηλεύονται αυτήν την ώρα σε νοσοκομεία της Λάρισας, της Κατερίνης και της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, στα νοσοκομεία νοσηλεύονται πλέον 56 άτομα, καθώς κάποιοι από τους τραυματίες έλαβαν εξιτήριο, ενώ η πλειονότητα των νοσηλευόμενων είναι νέα παιδιά.

Ειδικότερα, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύονται 21 άτομα, εκ των οποίων 4 στη ΜΕΘ και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύονται άλλοι 14 επιβάτες, εκ των οποίων 2 στη ΜΕΘ.

Ακόμα 21 τραυματίες νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας. Στο ΑΧΕΠΑ είναι 14 νοσηλευόμενοι και άλλοι 3 στο νοσοκομείο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης.

Επίσης, 2 νοσηλευόμενοι βρίσκονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και άλλοι 2 στα νοσοκομεία Τρικάλων και Καρδίτσας.