«Οι άνθρωποι που έφυγαν πήγαν άδικα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη Νίκη Λυμπεράκη ο εκπαιδευτής μηχανοδηγών, Νίκος Τσουρίδης.

Είπε πως ο σταθμάρχης είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης ενώ τόνισε πως εάν υπήρχαν τα συστήματα που έπρεπε, το σύστημα θα κάλυπτε το λάθος του σταθμάρχη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 

Με αφορμή το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα: 50 νέοι άνθρωποι μεταξύ αυτών και συνάδελφοι μας πήγαν άδικα.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι φταίει μόνο ο σταθμάρχης για το δυστύχημα: Ο σταθμάρχης είναι το τελευταίος τροχός της αμάξης που έκανε το λάθος βέβαια, αν υπήρχαν τα συστήματα που έπρεπε να έχουμε και το λάθος του σταθμάρχη θα το κάλυπτε το σύστημα.

Υπάρχει πολύ καλή εκπαίδευση των μηχανοδηγών, η οποία εκπαίδευσή τους είναι από 16 μήνες και πάνω και για να βγει ένας μηχανοδηγός όταν τελειώσει την εκπαίδευσή του δεν αναλαμβάνει αυτόματα υπηρεσία αλλά είναι πάντα δίπλα με εκπαιδευτή ή με έναν παλιό μηχανοδηγό ο οποίος αναλαμβάνει την υποχρέωση και έχει την ευθύνη να τον εκπαιδεύσει.

Ερωτηθείς αν οι μηχανοδηγοί μπορούν να αντιληφτούν το λάθος του σταθμάρχη: Όχι δεν μπορούν να το καταλάβουν γιατί δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση αυτό που φωνάζουμε χρόνια τώρα. Από τη στιγμή που του λεει ο σταθμάρχης «φύγε και πήγαινε έχεις γραμμή με αριθμό τηλεγραφήματος μέχρι τους Νέους Πόρους» έχει εμπιστοσύνη στο σταθμάρχη.

Πράσινοι, γαλάζιοι και κόκκινοι αυτοί οι τρεις που έχουν κυβερνήσει πρέπει να μαζευτούνε όλοι μαζί και να πουν «όταν κυβερνήσαμε ποιους είχαμε υπουργούς συγκοινωνιών; Ποιες διοικήσεις είχαμε βάλει στον ΟΣΕ;» Όλοι μαζί αυτοί πρέπει να πάνε στον κ. Ντογιάκο και να του πουν «εμείς όλοι πρέπει να μπούμε φυλακή και αφού βάλεις εμάς φυλακή τελευταίο θα βάλεις τον σταθμάρχη».

Υπήρχε υπουργός του ΠΑΣΟΚ που πήρε τρένο το 2004 καινούργιο από την Ελβετία, για την Πελοπόννησο και το πήγε στο χωριό του στην Αιτωλοακαρνανία για να κάνει προεκλογικό αγώνα.