Το βράδυ της Δευτέρας το Mega αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ένα έγγραφο που, αν είχε παραδοθεί στα χέρια στου μηχανοδηγού, θα είχε αποτρέψει την εθνική τραγωδία.

Πρόκειται για το δελτίο ειδοποίησης με τον αριθμό 1001. Το έγγραφο αυτό είναι υποχρεωμένος να το παίρνει κάθε σταθμάρχης και μηχανοδηγός και μετά να φεύγει.

Πάνω-πάνω στο έγγραφο αυτό πρέπει να γράφει τον αριθμό της αμαξοστοιχίας, μετά το δρομολόγιο και το πού θα κινηθεί το τρένο.

mega-eggrafo

Το συγκεκριμένο έγγραφο είναι τριπλότυπο και αποτελεί ακόμα μία ακόμη δικλίδα ασφαλείας που δεν ακολουθήθηκε, αλλά παρακάμφθηκε, με δολοφονικά αποτελέσματα.

Ο σταθμάρχης φαίνεται να δέχθηκε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του σωρεία ερωτήσεων τεχνικού χαρακτήρα.

Τέλος, φαίνεται να επιβεβαιώνεται η πληροφορία ότι θα έπρεπε το μοιραίο βράδυ της σύγκρουσης της επιβατικής με την εμπορική αμαξοστοιχία να είναι δύο σταθμάρχες στη βάρδια.

Η εκπομπή «Live News» σήμερα αποκαλύπτει το τηλεγράφημα, συγκεκριμένα το δελτίο ειδοποίησης που έστειλε ο σταθμάρχης σε άλλο τοπικό τρένο, με τον κωδικό 2598, αλλά δεν έστειλε ποτέ στο μοιραίο τρένο, με αποτέλεσμα τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, της επιβατικής με την εμπορική.

mega-eggrafo1