Για την τραγική ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι πελάτες του μιάμιση εβδομάδα μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στα Τέμπη μίλησε στα parapolitika.gr ο γνωστός νομικός Απόστολος Λύτρας. Σημειώνεται ότι ο κ. Λύτρας εκπροσωπεί 3 οικογένειες θυμάτων και 6 τραυματίες.

Ο κ. Λύτρας στην αρχή ανέφερε ότι οι πελάτες του αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δεν μπορούν ακόμα να συνειδητοποιήσουν πώς μέσα σε λίγα λεπτά έχασαν τους αγαπημένους τους. «Βρίσκονται όλοι πραγματικά σε τραγική κατάσταση και θρηνούν. Πριν από λίγες μέρες κήδεψαν τους δικούς τους ανθρώπους. Δεν έχουν κουράγιο να μιλήσουν ή να βγάλουν έστω μια λέξη. Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάτι που μπορείς να τους πεις για να τους ανακουφίσεις. Σε μια παρόμοια κατάσταση βρίσκονται και οι τραυματίες. Έχω μιλήσει μαζί τους και δεν έχουν ακόμα καταφέρει να ξεπεράσουν το σοκ από το δυστύχημα» είπε.

Επίσης, ο κ. Λύτρας προχώρησε και σε μια καταγγελία, λέγοντας ότι κανένας από την πολιτεία δεν φρόντισε να στείλει κάποιον ειδικό σε αυτούς για ψυχολογική υποστήριξη. «Επίσης, θέλω να τονίσω ότι από την πολιτεία και το κράτος δεν τους έχει επισκεφτεί κανένας, ακόμα και για ψυχολογική υποστήριξη. Οι άνθρωποι αυτοί πραγματικά τη χρειάζονται και δεν τους έχει προσφερθεί από κανέναν φορέα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις επόμενες νομικές ενέργειες που θα ακολουθηθούν, ο έγκριτος νομικός δήλωσε τα εξής: «Εμείς δηλώσαμε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και αναμένεται εντός σύντομου χρονικού διαστήματος να λάβουμε και τη δικογραφία. Τώρα περιμένουμε να δούμε εάν η υπόθεση θα παραπεμφθεί σε ειδικό εφέτη-ανακριτή. Πολύ φοβάμαι ότι εάν γίνει κάτι τέτοιο, θα υπάρξει καθυστέρηση στην ανάκριση. Από εκεί και έπειτα, εμείς θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και θα καταθέσουμε όλα τα αιτήματα που έχουμε, προκειμένου να μη μείνει τίποτε αναπάντητο».

Τέλος, ο κ. Λύτρας εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι στην υπόθεση θα υπάρχουν και άλλοι εμπλεκόμενοι, οι οποίοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν. «Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ευθύνες υπάρχουν και για άλλα πρόσωπα στην υπόθεση και είμαι σίγουρος ότι ο κατάλογος των κατηγορουμένων θα μεγαλώσει», είπε. Και κατέληξε: «Πιστεύω ότι για το τραγικό δυστύχημα ευθύνη έχουν και οι διοικήσεις των εταιρειών. Επίσης, από την πρώτη στιγμή λέω ότι ένα από τα κρισιμότερα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν είναι εάν το υπουργείο και ο ίδιος ο υπουργός Μεταφορών γνώριζαν ότι δεν υπάρχουν μέτρα ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο».