Μεγάλη προσπάθεια γίνεται από τους ιχθυοπώλες της Βαρβακείου να συγκρατήσουν τις τιμές του πατροπαράδοτου μπακαλιάρου στα περσινά επίπεδα την ώρα που οι καταναλωτές ψάχνουν τις πιο οικονομικές ευκαιρίες. Ο πρόεδρος  του σωματείου των Ιχθυοπωλών της κεντρικής αγοράς των Αθηνών, Βασίλης Σίμος σε δηλώσεις του στα parapolitika.gr ανέφερε ότι τις τελευταίες μέρες έχει παρατηρηθεί αύξηση της κίνησης στην αγορά και ότι έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια να συγκρατηθούν οι τιμές στα περσινά επίπεδα και ίσως χαμηλότερα.


 

Συγκεκριμένα ο κ. Σίμος είπε ότι ο κόσμος επιλέγει τη Βαρβάκειο καθώς εκεί βρίσκει πραγματικά πολύ καλές τιμές και στην καλύτερη ποιότητα.
«Αυτό φάνηκε και κατά τη διάρκεια της καθαράς Δευτέρας που η έλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και είχε γίνει το αδιαχώρητο. Τώρα βλέπουμε ότι όσο πάμε προς την Παρασκευή που σερβίρεται ο πατροπαράδοτος μπακαλιάρος, ο κόσμος προσέρχεται και κάνει τις διερευνητικές του βόλτες και ήδη μερικοί έχουν ξεκινήσει να αγοράζουν ψάρια» είπε.

 Αμέσως μετά ο ίδιος τόνισε ότι πέρα από τον μπακαλιάρο υπάρχουν κι άλλα  ψάρια για όλα τα βαλάντια και όλοι μπορούν να βάλουν το ψάρι στο τραπέζι τους. «Υπάρχουν και άλλες επιλογές που μπορεί να επιλέξει ο κόσμος σε πολύ καλές τιμές» σημείωσε.

Ο κ. Βασίλης Σίμος σε δηλώσεις του στα parapolitika.gr ανέφερε ότι τις τελευταίες μέρες έχει παρατηρηθεί αύξηση της κίνησης στην αγορά

 Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ιχθυοπωλών οι τιμές αυτή τη στιγμή κυμαίνονται στην Ιχθυαγορά της Βαρβάκειου ως εξής:

 -Γάβρος και σαρδέλα περίπου στα 2 ευρώ

-Γόπα περίπου στα 2,5 ευρώ

-Παλαμίδα περίπου 5 ευρώ το κομμάτι

-Μπακαλιαράκια περίπου από 6,98 ευρώ το κιλό

-Τόνος περίπου 3 ευρώ το κομμάτι

-Τσιπούρα ιχθυοκαλλιέργειες περίπου στα 5,98 ευρώ

 Κλείνοντας ο κ. Σίμος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Παρά το ότι είναι αυξημένες οι τιμές σε σχέση με πέρυσι από τους προμηθευτές, προσπαθήσαμε βάζοντας πλάτη εδώ στη Βαρβάκειο να τις συγκρατήσουμε στα ίδια επίπεδα και ίσως και χαμηλότερα. Είναι μία επιτυχία της αγοράς μας και φαίνεται ότι αυτό το αντιλαμβάνεται και ο κόσμος».