Τρομοκρατία: Ποιοι είναι οι δύο Πακιστανοί που ετοίμαζαν αιματοκύλισμα στο εστιατόριο στου Ψυρρή
Ποιοι και γιατί ήθελαν... ελληνικό Μπατακλάν
Οι πληροφορίες των Ισραηλινών αξιοποιήθηκαν και το αιματοκύλισμα στο εστιατόριο-συναγωγή ματαιώθηκε. Οι ελληνικές Αρχές συνέλαβαν τους δύο Πακιστανούς που με την καθοδήγηση προσώπου από το εξωτερικό σχεδίαζαν ένα… ελληνικό Μπατακλάν.
Την ίδια ώρα η ιρανική πρεσβεία αντιδρά. «Η πρεσβεία της Ι.Δ. του Ιράν διαψεύδει έντονα τις φήμες που διαδίδονται από σιωνιστικές πηγές και τις αβάσιμες κατηγορίες τους εναντίον του Ιράν. Είναι προφανές ότι τα κατασκευασμένα σενάριά τους σκοπεύουν την εκτροπή της προσοχής του κοινού από την εσωτερική τους κρίση», αναφέρεται σε ανάρτηση της πρεσβείας.
Από την άλλη οι Εβραίοι της Ελλάδας εκφράζουν ευγνωμοσύνη για τη σωτηρία δεκάδων ανθρώπων, το Ισραήλ δίνει συγχαρητήρια και η ΕΥΠ με την Ελληνική Αστυνομία μετά τον 27χρονο Χαϊντέρ και τον 29χρονο Χουσεΐν αναζητούν και άλλους που είχαν βρεθεί στο στόχαστρο της οργάνωσης, όπως αποκάλυψε το newsit.gr.
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Live News, η υπόθεση «πρωταγωνιστεί» τόσο στα εβραϊκά όσο και στα πακιστανικά ΜΜΕ, που μεταδίδουν και δικές τους πληροφορίες για την επίθεση που σχεδίαζαν τρομοκράτες που συνδέονται με τη Quds Force (Δύναμη Κουντς).
Σύμφωνα με εβραϊκά ΜΜΕ, εκτός από τους δύο συλληφθέντες, τον 27χρονο Χαϊντέρ και τον 29χρονο Χουσεΐν, η τρομοκρατική οργάνωση προσπάθησε να στρατολογήσει τουλάχιστον άλλους 15 Πακιστανούς, αλλά και Αλβανούς βαρυποινίτες, αναζητώντας οπλισμό και επαγγελματίες εκτελεστές.
Το θρίλερ στην Κωνσταντινούπολη
Την ίδια ώρα αποκαλύπτονται και άλλες πληροφορίες για το πώς οι Αρχές έφτασαν στο να εξαρθρώσουν το δίκτυο που σχεδίαζε το χτύπημα στο εβραϊκό εστιατόριο. Ήταν στην Κωνσταντινούπολη που άρχισε να ξεμπλέκεται το κουβάρι, εκεί που Μοσάντ και ΜΙΤ συνεργάστηκαν για να πετύχουν ένα αιματηρό χτύπημα.
«Ορισμένα ισραηλινά ΜΜΕ είχαν συνδέσει εκείνο το σχέδιο επίθεσης με την Al Quds που θα μπορούσε να περιγραφεί ως η διεύθυνση πληροφοριών των «Φρουρών της Επανάστασης». Αφορμή για τα παραπάνω γεγονότα φέρεται να είχε αποτελέσει η δολοφονία, στις 23 Μαΐου 2022, Ιρανού αξιωματούχου στην Τεχεράνη. Επρόκειτο για τον Σαγιάντ Χοντάι, συνταγματάρχη των «Φρουρών της Επανάστασης» που εκτελέστηκε με πέντε σφαίρες κοντά στο σπίτι του στην Τεχεράνη. Το επόμενο πρωί ο πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσίν, είχε δημοσίως δηλώσει ότι το Ιράν θα έπαιρνε εκδίκηση για τη δολοφονία του Χοντάι», αναφέρει το δημοσίευμα της «Καθημερινής».
Η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» την ίδια ώρα θα αποκαλύψει στο σημερινό της φύλλο ποιοι και γιατί ήθελαν ελληνικό Μπατακλάν.
«Μετά τις δύο συλλήψεις, η Αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε εφόδους σε Ομόνοια και Λιόσια, σε διαμέρισμα και κτίσμα όπου πήγαιναν οι δύο συλληφθέντες, ενώ προχώρησε και σε προσαγωγές 15 με 20 ατόμων. Μέχρι στιγμής, από τις έρευνες δεν έχει εντοπιστεί οπλισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της ΕΥΠ, κρατούνται οκτώ άτομα με καταγωγή από το Πακιστάν», αναφέρεται στο δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ».
Στο μικροσκόπιο θα μπουν και οι διάλογοι που έβγαλαν τα κινητά των Πακιστανών.
Το θέμα απασχολεί τους Εβραίους και όχι μόνο. Ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ινδία θα πει: «Τι ενδιαφέρουσα συνεργασία… Είμαστε ευγνώμονες στους Έλληνες φίλους μας και τη ΜΟΣΑΝΤ μας, που απέτρεψαν μια τρομοκρατική επίθεση που σχεδίαζε το Ιράν στρατολογώντας 2 Πακιστανούς τρομοκράτες για να χτυπήσουν εβραϊκούς στόχους στην Ελλάδα».
Στην Αθήνα οι Αρχές παραμένουν φειδωλές. Δεν μιλούν για νέες συλλήψεις ακόμα ούτε όμως και τις αποκλείουν.
Τα ερωτήματα
Μιλώντας στο MEGA ο Αλέξανδρος Νίκλαν, σύμβουλος θεμάτων ασφαλείας, έθεσε μία σειρά από ερωτήματα που θα ρίξουν φως στην υπόθεση. Γιατί επιλέχθηκαν συγκεκριμένα τα δύο αυτά άτομα; Τους γνώριζε ο εγκέφαλος της επιχείρησης; Είχε σχέση μαζί τους; Ακόμη, μήπως οι δύο άνδρες ήταν εκπαιδευμένοι και ήταν από εκεί γνωστοί του εγκέφαλου;
Σχετικά με τη χρηματοδότηση της επιχείρησης είπε πως «τα χρήματα δίνονται σε πρόσωπα δικά τους ή γνωστούς τους και λειτουργούν σαν λογαριασμοί όψεως. Τηλεφωνούν ότι έλαβαν τα χρήματα και άλλοι κάποιοι εδώ, χρηματοδότες, δίνουν τα αντίστοιχα ποσά στα χέρια. Δεν φαίνονται πουθενά αυτά», εξηγώντας γιατί δεν είναι δυνατόν να γίνει tracking των χρημάτων.