Την θέση που είχε εξαρχής θα υποστηρίξει στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου ο 66χρονος λυράρης, σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του,αφού, φαίνεται ότι θα ισχυριστεί ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας ανήλικου αγοριού.

«Δεν υπάρχουν ευρήματα σε βάρος του»

«Η αλήθεια είναι ότι εύρημα αντικειμενικό δεν υπάρχει σε βάρος του κατηγορουμένου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δικηγόρους του 66χρονου, Διονύσιος Βέρρας. Ενώ συνεχίζει αναφέροντας ότι: «όλη η κατηγορία εδράζει, αυτή τη στιγμή, σε μια περιγραφή που κάνει ο ανήλικος. Είναι πρωτοφανές να περιγράφονται κάποια πράγματα και να μην υπάρχουν αντικειμενικά ευρήματα που να επικυρώνουν όσα ισχυρίζεται ο νεαρός, εκτός από τη δική του μαρτυρία. Δεν μπορεί να μην υπάρχει η μαρτυρία ενός φίλου, ενός συμμαθητή, ενός γείτονα αυτά τα 4-5 χρόνια. Να μην υπάρχει μια τηλεφωνική επαφή, οτιδήποτε που να μαρτυρά την ύπαρξη του συγκεκριμένου κατηγορούμενου και τη σχέση τους».

Ο δικηγόρος του 66χρονου λυράρη από την Κρήτη αποκάλυψε ακόμα ότι: «Υπάρχει ένα έγγραφο σημείωμα του παιδιού προς τη μητέρα, στο οποίο διαφοροποιείται η περιγραφή του παιδιού με όσα ο ανήλικος περιέγραψε στην αστυνομική προανάκριση. Γι’ αυτό και υπέβαλα ειδικό αίτημα στην ανακρίτρια να επαναληφθεί η εξέταση του παιδιού υπό τους όρους που λέει ο νόμος. Η κατάθεση του ανηλίκου καταγράφεται οπτικοακουστικά, σύμφωνα με τον  νόμο, καθώς αυτή η διαδικασία αναπληρώνει τη φυσική του παρουσία στη διαδικασία. Στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει γίνει αυτό».

«Το τεκμήριο αθωότητας δεν πρέπει να είναι γράμμα κενό, πρέπει να έχει σάρκα και οστά, να έχει περιεχόμενο» τόνισε ο κ. Βέρρας.

«Αποδοκιμασίες από πολίτες στα δικαστήρια»

Την ίδια στιγμή πολίτες του Ηρακλείου, σύμφωνα με το flashnews.gr, βρίσκονται έξω από τα δικαστήρια με σκοπό να υποστηρίξουν το ανήλικο παιδί.

Μάλιστα, μόλις είδαν τον 66χρονο λυράρη, ο οποίος συνοδευόταν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, τον αποδοκίμασαν έντονα.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις του δικηγόρου του λυράρη, ο 66χρονος άνδρας βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και ιδιαίτερα συγχυσμένος.