Σεσημασμένος αποδείχθηκε ο 19χρονος Ρομά που επιτέθηκε σε έναν 13χρονο μαθητή του 1ου Γυμνασίου Πύργου, ο οποίος περίμενε στην είσοδο του σχολείου νωρίς το πρωί της Τετάρτης. Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο δράστης από την περασμένη Δευτέρα έως τη σύλληψή του είχε διαπράξει ακόμα τρεις κλοπές και μία απόπειρα.

Όπως επιβεβαιώθηκε από τα δακτυλικά του αποτυπώματα, ο κακοποιός είχε διαρρήξει δύο περίπτερα -το ένα μάλιστα δύο φορές- και είχε κλέψει προϊόντα αξίας 150 ευρώ, ενώ είχε παραβιάσει και μια ταβέρνα, από την οποία έκλεψε ένα κινητό τηλέφωνο! Έτσι, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Ασφάλεια για ληστεία και κλοπές σε βαθμό κακουργήματος και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πύργου.

Ο 19χρονος Ρομά είχε δει τη μητέρα του 13χρονου παιδιού να το αφήνει έξω από το σχολείο που δεν είχε ανοίξει ακόμα και μόλις εκείνη απομακρύνθηκε, του επιτέθηκε χαστουκίζοντάς το για να το αναγκάσει να αφήσει το κινητό του. Ο μαθητής ενημέρωσε τη διεύθυνση του σχολείου που κάλεσε την Αστυνομία και αμέσως ξεκίνησαν αναζητήσεις, βάσει της περιγραφής του ληστή που έδωσε το παιδί. Μέσα σε λίγα λεπτά, άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τον 19χρονο δράστη, ο οποίος συνελήφθη κρατώντας το κινητό τηλέφωνο που αποδόθηκε στον μαθητή.