Μεταγωγικό αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας αναμένεται να προσγειωθεί σήμερα το πρωί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας με τους Έλληνες που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν.

Μέχρι στιγμής έχουν απεγκλωβιστεί συνολικά 35 Έλληνες.

Μάλιστα, το πρωί της Τρίτης έγινε γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών ότι απεγκλωβίστηκαν επτά ακόμα άτομα, που μεταφέρθηκαν με ολλανδικό αεροσκάφος στην Άκαμπα της Ιορδανίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον Ολλανδό ομόλογό του, Γουόπκε Χούκστρα, για τη βοήθεια της χώρας του στις προσπάθειες απεγκλωβισμού Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν.

Το C-27 παρέλαβε τους Έλληνες που θα φτάσουν σήμερα στην Ελλάδα από το Τζιμπουτί και, σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, αναμενόταν να κάνει στάση για ανεφοδιασμό στο Ασουάν της Αιγύπτου, από όπου άλλωστε ξεκίνησε, για να επιστρέψει στη συνέχεια στην Ελλάδα τους απεγκλωβισμένους.

Πάνω από 400 είναι οι νεκροί πολίτες και περισσότεροι από 3.500 χιλιάδες οι τραυματίες στο Σουδάν, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχείρηση «Κόσμος» για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων από το Σουδάν θα συνεχιστεί, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών.