Ένας 16χρονος στη Θεσσαλονίκη έπεσε θύμα επίθεσης με οπαδικά κίνητρα και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δράστες τον χτύπησαν και του αφαίρεσαν τη ζακέτα που φορούσε, με διακριτικά ομάδας της πόλης.

«Σκέφτηκα πως έχασα το παιδί μου. Μου ήρθαν οι εικόνες του Άλκη στο μυαλό. Τον χτυπούσαν με μπουνιές, κλοτσιές. Δεν είπαν τίποτα», δήλωσε η μητέρα του.

Τι συνέβη

Το βράδυ της Τρίτης, ενώ ο 16χρονος περπατούσε αμέριμνος στην περιοχή της Ευαγγελίστριας στη Θεσσαλονίκη, άγνωστοι τον χτύπησαν με γροθιές και κλοτσιές για να πάρουν τη ζακέτα του ως λάφυρο.

«Οι δράστες επιτέθηκαν στον 16χρονο στη συμβολή των οδών Μιχαήλ Καραολή και Πανεπιστημίου. Από τη μανία των χούλιγκαν δεν ξέφυγε ούτε ένας 20χρονος που προσέτρεξε να βοηθήσει τον ανήλικο», περιέγραψε ένας αυτόπτης.

Η μητέρα του 16χρονου συγκλονίζει. Βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του γιου της στο νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης. Ευχαριστεί τον Θεό που δεν συνέβη κάτι χειρότερο, καθώς η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία. Όπως περιέγραψε σε δηλώσεις της, «το παιδί ήταν κάτω από το σπίτι του φίλου του, τους επιτέθηκαν και άρχισε να τρέχει. Προσπάθησαν να του βγάλουν τη ζακέτα που είχε διακριτικά της ομάδας του κι εκείνος άνοιξε τα χέρια του για να βγει πιο εύκολα η ζακέτα κι έτσι έπαθε εξάρθρωση ώμου».

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 21χρονου που φέρεται να είναι ο ένας από τους δύο δράστες του οπαδικού επεισοδίου, ενώ είναι σε εξέλιξη η έρευνα για τον εντοπισμό του δευτέρου.