Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις από την ιατροδικαστική εξέταση, τα αίτια για τον θάνατο του βρέφους στην Άρτα είναι η έλλειψη οξυγόνου και η θερμοπληξία. Να σημειωθεί ότι αναμένεται να διεξαχθούν κι άλλες εξετάσεις στο μωρό.

Τα οριστικά αποτελέσματα θα δοθούν αφού ολοκληρωθούν και οι τοξικολογικές εξετάσεις.

Η κηδεία του 5,5 μηνών κοριτσιού από την Άρτα θα γίνει το Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στην Περδικορράχη, απ' όπου είναι η μητέρα του παιδιού.

Σύμφωνα με τη θρησκεία, για να ταφεί το παιδί θα πρέπει να έχει βαφτιστεί. Έτσι θα προηγηθεί η βάπτιση, στην οποία το άτυχο κοριτσάκι θα πάρει το όνομα Λυδία-Ελένη, και στη συνέχεια θα γίνει η τελετή της κηδείας.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το πρωί της Τρίτης ο πατέρας πήρε το κοριτσάκι περίπου στις 7 για να το πάει στον βρεφονηπιακό σταθμό. Για άγνωστο λόγο εκείνος δεν το έπραξε. Στάθμευσε το αυτοκίνητό του και χωρίς να αντιληφθεί ότι είχε ξεχάσει το μωρό δεμένο στο καρεκλάκι του, στο πίσω κάθισμα του Ι.Χ. του, πήρε το υπηρεσιακό όχημα και μετέβη στη Λευκάδα.

Το αυτοκίνητο στο οποίο ο πατέρας είχε ξεχάσει το βρέφος ήταν σε ένα σημείο απ’ όπου διέρχονται πολίτες, αλλά είχε φιμέ τζάμια.

Όταν η 27χρονη μητέρα του μόλις 5,5 μηνών βρέφους κάλεσε τον 37χρονο σύζυγό της για να ρωτήσει γιατί δεν πήγε το παιδί στον βρεφονηπιακό σταθμό, κατάλαβαν ότι κάτι κακό είχε συμβεί, ωστόσο δεν περίμεναν την τραγική κατάληξη που θα είχε.

«Κλείσε γρήγορα, ξέχασα το μωρό στο αυτοκίνητο», ήταν η απάντηση του πατέρα, ο οποίος έκανε το μοιραίο λάθος.

Όταν επέστρεψε στο όχημα που είχε αφήσει το παιδί του, το βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του και με αφρούς στο στόμα.