Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός την Κυριακή των εκλογών, αφού αναμένονται βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία θα πέσει -όχι σημαντικά- στους 20°C – 24°C, ενώ οι άνεμοι θα φτάσουν έως και τα 6 μποφόρ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό, την Κυριακή (21/05) αρχικά στο Ιόνιο, τη Στερεά, την Πελοπόννησο και βαθμιαία στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές στη δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Τα φαινόμενα στα δυτικά από το βράδυ θα εξασθενήσουν, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου από το βράδυ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φθάσει τους 20 με 22 βαθμούς και κατά τόπους τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο