Ενώπιον της Δικαιοσύνης αναμένεται να οδηγηθούν δύο νεαροί Ρομά, οι οποίοι εκτιμάται πως ήταν εκείνοι που με τους άσκοπους πυροβολισμούς τους αφαίρεσαν τη ζωή του μόλις 11 ετών Μάριου Σουλούκου τον Ιούνιο του 2017 στο Μενίδι. Θυμίζουμε πως το παιδί βρισκόταν στο προαύλιο του σχολείου του και έπαιρνε μέρος σε σχολική γιορτή, όταν εντελώς ξαφνικά μία αδέσποτη σφαίρα έπεσε πάνω του. Αμέσως σωριάστηκε στο έδαφος, μέσα σε λίμνη αίματος. Το παιδί πέθανε μία ώρα μετά το περιστατικό.

Χρειάστηκαν έξι χρόνια δύσκολων ερευνών για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Οι Αρχές κατάφεραν, μέσω των καταθέσεων που συγκέντρωσαν απ’ όλη την περιοχή, να διασταυρώσουν στοιχεία που αφορούσαν τον οπλισμό που κατείχαν οι δύο Ρομά. Λέγεται πως ακριβώς την ίδια ημέρα και ώρα σε κοντινή πολυκατοικία είχε στηθεί ένα γλέντι, με τους δύο άνδρες να ρίχνουν «μπαλοθιές», ο ένας με όπλο χειρός και ο άλλος με καραμπίνα. Το βλήμα που χτύπησε τον 11χρονο Μάριο ήταν από πιστόλι.

Κάτω από άκρα μυστικότητα, οι Αρχές κατάφεραν να πιστοποιήσουν πως οι δύο άνδρες είχαν στην κατοχή τους τα επίμαχα όπλα και στη συνέχεια εκείνοι κλήθηκαν σε απολογία από τις δικαστικές αρχές. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατά περίπτωση, με τους δύο κατηγορούμενους να αρνούνται όσα τους προσάπτουν. Την περίπτωσή τους θα εξετάσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, για να εξεταστούν όλα τα στοιχεία και να παραπεμφθούν ή όχι σε δίκη. Για τις παραπάνω εξελίξεις, ο πατέρας του Μάριου, Θανάσης Σουλούκος, εξέφρασε την ικανοποίησή του.

Θυμίζουμε πως στην οικογένεια του αδικοχαμένου παιδιού έχει επιδικαστεί αποζημίωση, ενώ για την υπόθεση είχαν παρέμβει τόσο ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, όσο και ο επίσης απερχόμενος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ONTIME στις 29/5/23