Οδυνηρές μνήμες από τη στυγερή δολοφονία της 43χρονης Πατρινής επιχειρηματία Ναταλίας Βουτσινά, το 2013, ξύπνησαν στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών όπου εκδικάζεται η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό. Ο δράστης επιχειρεί να πάρει το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού και να «σπάσει» τα ισόβια, στα οποία είχε καταδικαστεί πρωτόδικα από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου.

Ο 42χρονος, σήμερα, δράστης είχε ζήτησε και πρωτόδικα μειωμένο καταλογισμό λόγω σχιζοσυναισθηματικής διαταραχής από παλιότερο χτύπημα στο κεφάλι του, αλλά δεν είχε γίνει δεκτό. Την Τετάρτη, ο συνήγορος υπεράσπισής του, Απόστολος Λύτρας, επικαλέστηκε το ίδιο επιχείρημα για να «σπάσει» την ποινή των ισοβίων. Από την αντίθετη πλευρά, ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Γιώργος Νιάρος, σημείωσε ότι ο δράστης έχει ομολογήσει με ψυχρό τρόπο τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας, υποστηρίζοντας πως το επίμαχο διάστημα δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας και είχε επίγνωση όσων έπραξε. Μάλιστα, απέδωσε τους ισχυρισμούς του σε μια προσπάθεια να βγει από τη φυλακή όσο γίνεται πιο σύντομα.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος υποστήριξε στην απολογία του ότι το φονικό έγινε όταν εκείνος μπήκε μέσα στο σπίτι της Βουτσινά και πως εκείνη άρχισε να τον χτυπά. Τότε, όπως είπε, εκνευρίστηκε και τη σκότωσε!

Η άγρια γυναικοκτονία είχε γίνει μέσα στο σπίτι της αδικοχαμένης 43χρονης στα Μποζαΐτικα Πατρών, τον Δεκέμβριο του 2013, όπου ο τότε 32χρονος Αλβανός τη μαχαίρωσε τρεις φορές στην πλάτη, μία στον θώρακα και μία στην καρωτίδα. Αμέσως μετά το έγκλημα, ο δολοφόνος πήγε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών και παραδόθηκε έχοντας αίματα στα χέρια του και κρατώντας ακόμη το μαχαίρι του φόνου.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 10/6