Ο Ιούνιος... παθαίνει Νοέμβριο από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες, αφού, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, έρχεται μια παρατεταμένη περίοδος αστάθειας με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, ακόμη και σε παραθαλάσσιες περιοχές. 

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης εκτίμησε, μάλιστα, ότι και ο υπόλοιπος Ιούνιος θα κυλήσει με αστάθεια και ότι, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία, υπάρχει περίπτωση να είναι βροχερό και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Επιμένει, πάντως, στην προηγούμενη πρόβλεψή του ότι θα μεσολαβήσει ένα διάλειμμα μετά το Σαββατοκύριακο με άνοδο της θερμοκρασίας, ενώ την άλλη εβδομάδα θα δούμε κατά πάσα πιθανότητα το πρώτο ισχυρό κύμα ζέστης με 35άρια και 37άρια.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Βροχές σε ολόκληρη τη χώρα και τοπικές καταιγίδες προβλέπει η ΕΜΥ για σήμερα και αύριο, με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν, οι υψηλότερες, τους 30 βαθμούς, ενώ το Σάββατο επιστρέφει το... φθινόπωρο. Σε όλη τη χώρα θα επικρατούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στα ηπειρωτικά το μεσημέρι-απόγευμα και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά στο Ιόνιο 7 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

Την Κυριακή αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, οπότε και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά, ενώ τη Δευτέρα θα υπάρχουν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Πάντως, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, χθες το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 31 βαθμούς, με την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στο Λουτράκι με 31,4 °C.