Συνεχίζεται σήμερα η αστάθεια του καιρού στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ οι άνεμοι που θα πνέουν θα είναι μέχρι 6 μποφόρ.

Σήμερα, από τις πρωινές ώρες σε περιοχές στη Μακεδονία και τη Θράκη εκδηλώνονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές, ενώ στην ανατολική Μακεδονία θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες.

Ο ασυνήθιστος για την εποχή καιρός θα συνεχιστεί μέχρι και τα μέσα της εβδομάδας.

Στην Αττική, ενδέχεται να εκδηλωθούν διάσπαρτες τοπικές βροχές σήμερα και αύριο, με τη θερμοκρασία να αγγίζει έως και τους 35 βαθμούς.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Δευτέρα

Τοπικές καταιγίδες αναμένουμε από το απόγευμα στα ηπειρωτικά και κυρίως στην κεντροανατολική Μακεδονία, την Ήπειρο (εκτός των παράκτιων περιοχών της), τη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά Ελλάδα και την ορεινή Πελοπόννησο (επίπεδο συναγερμού 1 - κίτρινη προειδοποίηση).

Ο καιρός αύριο

Αύριο αναμένονται τοπικές καταιγίδες το απόγευμα στα ηπειρωτικά και κυρίως στην κεντροανατολική Μακεδονία, την κεντροδυτική Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο (επίπεδο συναγερμού 1 - κίτρινη προειδοποίηση).

Από την Τετάρτη προβλέπεται περιορισμός της αστάθειας στα ορεινά, ενώ την Πέμπτη θα έχουμε μικρή έξαρση της αστάθειας, στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα βελτιωθεί κι έτσι το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου η θερμοκρασία θα ανέβει και το καλοκαίρι θα κάνει την εμφάνισή του για τα καλά.