Την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος υποδέχθηκε αντιπροσωπεία Σπουδαστών του New York University (NYU) συνοδευόμενη από τον Clinical Associate Professor of NYU’s Center for Global Affairs Dr. Panayotis Yannakogeorgos, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού ταξιδιού του Πανεπιστημίου στην Ελλάδα.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του καλωσόρισε την αντιπροσωπεία των Σπουδαστών του NYU και επισήμανε την νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην αρχιτεκτονική ασφαλείας ως αποτέλεσμα των αναθεωρητικών τάσεων στην ευρύτερη περιοχή. Αναφέρθηκε επίσης στην διαρκή προσπάθεια της Χώρας μας για την διασφάλιση και ενίσχυση των υφιστάμενων στρατιωτικών αμυντικών συνεργασιών, όπως και στην δημιουργία νέων παραγωγικών σχέσεων με φίλους, εταίρους και συμμάχους τόσο σε διμερές, όσο και σε πολυμερές και Συμμαχικό επίπεδο.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ, η οποία εδράζεται στο κοινό όραμα για ειρήνη, σταθερότητα και τόνισε την στρατηγική σημασία και αξία της Σούδας και της Αλεξανδρούπολης, στην παροχή σημαντικών διευκολύνσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις τόσο των ΗΠΑ όσο και άλλων Συμμάχων και εταίρων.

Τέλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της αποτελεσματικής θωράκισης και αποτροπής έναντι κυβερνοαπειλών και αναδυόμενων υβριδικών απειλών, τομέων που αποτελούν το ιδιαίτερο γνωστικό πεδίο των Σπουδαστών της αντιπροσωπείας του Πανεπιστημίου.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης της αντιπροσωπείας, ο Διευθυντής του Κλάδου Στρατηγικής - Πολιτικής - Αμυντικού Σχεδιασμού και Δυνατοτήτων του ΓΕΕΘΑ Υποπτέραρχος (ΕΑ) Απόστολος Μητσόπουλος παρουσίασε θέματα αμυντικής πολιτικής καθώς και τρεχουσών γεωπολιτικών εξελίξεων, και ακολούθησε συζήτηση.

27_jun_001
27_jun_002
27_jun_003
27_jun_004
27_jun_005
27_jun_006
27_jun_007
27_jun_008