Ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα συνέβη λίγο πριν τις 07:00, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, τουριστικό λεωφορείο που κινείτο στην οδό Εγνατία, εξετράπη της πορείας του και έπεσε πάνω σε 12 σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Σκόρπιες λαμαρίνες, αυτοκίνητα που έχουν μετατραπεί σε μία άμορφη μάζα, πλάκες πεζοδρομίου που έχουν μετατραπεί σε χίλια κομμάτια και κολωνάκια ξεριζωμένα. Αυτή είναι η εικόνα που άφησε ένα τροχαίο ατύχημα το πρωί της Τετάρτης.

Το χρονικό του τροχαίου

Η ώρα ήταν επτά το πρωί. Το τουριστικό λεωφορείο κινούταν με ευθεία πορεία στην οδό Εγνατία της Θεσσαλονίκης απέναντι από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Ο οδηγός, όπως είπε στις Αρχές, δεν κατάλαβε πώς εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στα σταθμευμένα οχήματα.

«Με πήρε τηλέφωνο ο οδηγός, μου λέει “Γιάννη έπεσα σε κάτι αυτοκίνητα πάνω”, τον ρωτάω “Είσαι καλά εσύ;”, ρώτησα αν είχε θύματα, αν είχε άτομα, “όχι” λέει το λεωφορείο ήταν άδειο. Το καλό είναι ότι δεν υπάρχουν σωματικές βλάβες, είναι μόνο υλικές ζημιές, όλα τα υπόλοιπα θα γίνουν», είπε ο ιδιοκτήτης της εταιρίας του τουριστικού λεωφορείου.

Ο οδηγός μόλις είχε ξεκινήσει το καθιερωμένο δρομολόγιό του. Αν και επί χρόνια επαγγελματίας, όπως ισχυρίστηκε δεν κατάλαβε πώς από τη μία στιγμή στην άλλη πήρε παραμάζωμα 12 οχήματα στη σειρά.

Όλως παραδόξως οι μοναδικές υλικές ζημιές που υπέστη το λεωφορείο ήταν η θραύση κρύσταλλου της πόρτας από τη δεξιά πλευρά και ο προφυλακτήρας.

Ο πραγματογνώμονας που έφτασε στο σημείο προσπάθησε να υπολογίσει την ταχύτητα με την οποία προσέκρουσε πάνω στα υπόλοιπα οχήματα. «Να μην είχε 50 - 60 χιλιόμετρα; Πρέπει να είχε. Αλλά είναι και ο όγκος του λεωφορείου μεγάλος οπότε…».

Τα πρώτα οχήματα στη σειρά έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, με τους ιδιοκτήτες τους να μην πιστεύουν στα μάτια τους.

Για τα ακριβή αίτια του τροχαίου διενεργεί έρευνα η τροχαία Θεσσαλονίκης, με τον οδηγό να υποβάλλεται σε αλκοτέστ, το οποίο βγήκε αρνητικό.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: