Mε τον καύσωνα να είναι προ των πυλών, η δυσκολία θα είναι πολύ μεγάλη για τους εργαζόμενους που είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν κάτω από τον καυτό ήλιο ή και σε χώρους, όπου η θερμοκρασία έτσι κι αλλιώς είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Κάτω από τον καυτό ήλιο, μέσα σε ψησταριές, στους δρόμους που ήδη «φλέγονται» εργαζόμενοι δίνουν μάχη με τις υψηλές θερμοκρασίες και την αποπνικτική ατμόσφαιρα των πόλεων.

Με ειδικά ανεμιστηράκια περασμένα γύρω από τον λαιμό υπάλληλοι και ιδιοκτήτης ψητοπωλείου στη Θεσσαλονίκη προσπαθούν να ανταπεξέλθουν.

Τα μεροκάματο στα ψητοπωλεία γίνεται ακόμα πιο δύσκολο τις θερμές ημέρες καθώς η θερμοκρασία στη ψησταριά μόνο ξεπερνάει στους 300 βαθμούς.

«Άφθονο νερό παγωμένο πολλά διαλείμματα και κλιματισμό δουλεύει συνέχεια στο διαπασών, μέσα μπορεί να φτάσει και τους 50 βαθμούς», σχολίασε υπεύθυνος καταστήματος.

Πολύ δύσκολες μέρες για τους εργαζόμενους μιας και η θερμοκρασία ξεπερνά και τους 40 βαθμούς. Τα ψητοπωλεία και τα εστιατόρια έχουν στους εξωτερικούς χώρους ανεμιστήρες για να αντέξουν οι εργαζόμενοι την αφόρητη ζέστη αλλά και κλιματιστικά στους εσωτερικούς, αφού η θερμοκρασία μέσα στην ψησταριά αγγίζει και τους 50 βαθμούς.

Στην καυτή άσφαλτο

Εργασίες οδοποϊας, οικοδομικές εργασίες θα εργάζονται με μεροκάματο «φωτιά».

Ισχυρές είναι οι συστάσεις από το υπουργείο εργασίας για την προστασία των εργαζομένων:

-Τηλεργασία όπου είναι δυνατή.

-Όχι χειρωνακτική εργασία μεταξύ 12.00- 17.00.

-Συχνά διαλείμματα.

-Χορήγηση καλύμματος κεφαλής στις υπαίθριες εργασίες και πόσιμου νερού.

Τις επόμενες ημέρες με τις θερμοκρασίας να χτυπούν κόκκινο τα μέτρα προστασίας είναι επιβεβλημένα.