Την ανάληψη ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ σχολιάσε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη η οποία αποκάλυψε και την προτίμηση της αναφορικά με τον ποιο θα ήθελε στο «τιμόνι» του κόμματος.

Ερωτηθείσα ποιον θα ήθελε για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Παγώνη απάντησε: «Θα ήθελα μια γυναίκα να αλλάξει το τοπίο, να είναι σοβαρή, να μην εστιάζει μόνο στον αρχηγό της ΝΔ. Γιατί για αυτό έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ εστίαζε στο Μητσοτάκη, αν δεν εστίαζε στο Μητσοτάκη και έλεγε το πρόγραμμά του δεν θα είχε τέτοιες ιστορίες. Πιστεύω μια γυναίκα που είναι πολύ έξυπνη, και πάντα οι γυναίκες είναι πιο πονηρές και πιο έξυπνες, θα το πήγαινε πολύ καλύτερα».

Αναφορικά με τις συμβουλές για τον επικείμενο καύσωνα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ επισήμανε: «Η πρώτη ομάδα η ομάδα υψηλού κινδύνου, οι μεγάλης ηλικίας που παίρνουν και φαρμακευτική αγωγή παραμένουν στο σπίτι. Δεν βγαίνουν έξω. Η δεύτερη ομάδα, οι έγκυες γυναίκες και τα μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερης προσοχής δηλαδή δεν πρέπει να βγουν έξω, να κάνουν τηλεργασία, τα δε παιδιά δεν τα παίρνουμε να τα πάμε στην παραλία γιατί 12 με 5 είναι ότι χειρότερο από θερμοκρασίες. Θα πρέπει να τα πάμε απογευματινές ώρες ή πάρα πολύ πρωί. Η τρίτη ομάδα που θα κυκλοφορήσει θα πρέπει να έχουν το καπέλο τους, τα γυαλιά τους και πάντα το νερό στο χέρι και θα φροντίζουν να πηγαίνουν κάτω από σκιά».

«Πολλά νερά, ελαφρά γεύματα που σημαίνει σαλάτες και φρούτα και όχι αλκοόλ αυτές τις μέρες», συνέστησε κλείνοντας η κ. Παγώνη.