Ισόβια χωρίς αναστολή στους επτά από τους 12 κατηγορούμενους της δίκης για την άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022 στην περιοχή της Χαριλάου, επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, ενώ στους υπόλοιπους πέντε επέβαλε πολυετείς καθείρξεις, επίσης χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Έπειτα από πολύωρη διάσκεψη το δικαστήριο ανακοίνωσε τις ποινές, επιβάλλοντας στον 2ο, τον 3ο, τον 4ο, τον 7ο, τον 9ο, τον 10ο και τον 11ο κατηγορούμενο την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, ενώ στον 1ο, τον 5ο, τον 6ο, τον 8ο και τον 12ο επέβαλε καθείρξεις από 19 έως 27 έτη. Ως παρεπόμενη ποινή επιβλήθηκε η απαγόρευση προσέλευσης των καταδικασθέντων σε όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις του ΠΑΟΚ για πέντε χρόνια.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικό σε κανέναν από τους κατηγορούμενους, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα ασκήσουν έφεση επί της πρωτόδικης απόφασης. Στο άκουσμα της απόφασης το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα, ενώ κάποιοι εξ αυτών φώναξαν συνθήματα κατά των καταδικασθέντων όπως «μέσα, δολοφόνοι, να σαπίσετε στη φυλακή».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το δικαστήριο είχε αποδεχθεί την πρόταση της εισαγγελέως και απέρριψε όλα τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των «12». «Δεν μετάνιωσαν ούτε πόνεσαν για αυτό που έκαναν», είπε μεταξύ άλλων. «Το δικαστήριο δεν συγχωρεί, αλλά κρίνει αμερόληπτα», πρόσθεσε, με το ακροατήριο να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Σημειώνεται ότι χθες στο δικαστήριο ήταν παρόντες και οι γονείς του αδικοχαμένου 19χρονου. Μαυροντυμένοι, με αργά βήματα και χωρίς να κάνουν δηλώσεις, ο Αριστείδης Καμπανός και η Μελίνα Κακουλίδου πέρασαν το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου.

Ρεπορτάζ: Εύα Παπαδάτου
Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή