Συναγερμός έχει σημάνει στη Νάξο καθώς μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην «καρδιά» του νησιού, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν να ελέγξουν το μέτωπο.

Η πορεία της πυρκαγιάς και ο στροβιλισμός που έχει κάνει, είναι αυτή που έχει προβληματίσει τις πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς ξεκίνησε από την Κεραμωτή, στα κεντροβόρεια του νησιού, πέρασε από τον Κόρωνο, λίγο πιο βόρεια, και αφού γύρισε προς τα νότια, έφτασε στις Σίφωνες.

Οι φλόγες έχουν κάψει κολώνες της ΔΕΗ, με συνέπεια να υπάρχει διακοπή ρεύματος σχεδόν στο σύνολο της ορεινής Νάξου (από Χαλκί έως Απόλλωνα). Παράλληλα λόγω του ανέμου, ο καπνός έχει φτάσει έως και το Καστράκι, στα νοτιοδυτικά του νησιού.


Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα και δόθηκε εντολή για 1 ελικόπτερο και 4 αεροσκάφη. Μεταβαίνουν επίσης τρία οχήματα με οκτώ πυροσβέστες από τη Σύρο, όπως και ενισχύσεις από την Αθήνα

naxos_fotia_naxos_press



Δείτε βίντεο: 



Ο δήμαρχος του νησιού, Δημήτρης Λιανός με ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνει έκκληση μεταξύ άλλων στους οδηγούς να αποφεύγουν την κίνηση από την Μονή και την Απείρανθο προς τον Σταυρό της Κεραμωτής.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή της Κεραμωτής. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καταβάλλουν...

Δημοσιεύτηκε από Dimitris Lianos στις Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023
Απαγόρευση κυκλοφορίας

Εξαιτίας της φωτιάς έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στην ευρύτερη περιοχή στην ορεινή Νάξο.

– Παρακαλούνται οι οδηγοί οχημάτων να αποφύγουν την κατεύθυνσή τους από την Μονή και την Απείρανθο προς τον Σταυρό της Κεραμωτής».



Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: naxostimes.gr
Φωτογραφίες κειμένου: naxospress.gr
Βίντεο: naxospress.gr