Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη.

Με αφορμή τις φωτιές στη Μαγνησία, ανέφερε ότι «η φωτιά σήμερα είναι σε ύφεση, δεν κινδυνεύει κανένας οικισμός. Έχουμε δύο μέτωπα, στα οποία παλεύει η Πυροσβεστική, αλλά η μάχη χθες ήταν πολύ δύσκολη, γιατί είχαμε τον λίβα, είχαμε αέρα 7 με 8 Μποφόρ, ο οποίος άλλαζε κατεύθυνση κάθε φορά και δημιουργούσε προβλήματα και ήταν και πολλά τα μέτωπα.

Στη Θεσσαλία χθες είχαμε στο ίδιο χρονικό διάστημα, ταυτόχρονα, αναφλέξεις, 6 στον Βόλο, 4 στην Καρδίτσα, 2 στη Λάρισα και 1 στο Πήλιο. Τυχαίο; Όχι τυχαίο! Υπάρχουν μαρτυρίες περί εμπρησμού και ανθρώπους που είδαν πρόσωπα να βάζουν φωτιά σε περιοχές στον Βόλο. Αλλά και στην Καρδίτσα εικάζουμε, δηλαδή εκεί που μπήκαν και τις ώρες που μπήκαν, ότι ήταν εμπρησμοί».

«Ήταν συγκινητική η προσπάθεια των νέων παιδιών, γιατί μπορεί να έλεγαν "εκκενώστε", αλλά τα νέα παιδιά έμεναν πίσω. Έμεναν πίσω με αγροτικά, με δισκοσβάρνες στα τρακτέρ, με μικρές αντλίες νερού για κατάσβεση και έτσι σώθηκε το Σέσκλο και άλλες περιοχές. Πραγματικά υποκλίνομαι στον αγώνα που κάνανε, ήταν εκεί γνωρίζοντας την περιοχή και δώσανε τον καλύτερό τους εαυτό», σημείωσε.

«Προσπαθούν εδώ και πολύ καιρό... Όταν μπαίνουν φωτιές στο Πήλιο, στη Λάρισα, στις Γλαφυρές τις τελευταίες 4 μέρες με τον καύσωνα κάτι σημαίνει, αλλά δεν "ευνόησε" γι' αυτούς ο αέρας και η γρήγορη αντιμετώπιση, γιατί υπήρχαν πολλά περίπολα της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του στρατού, των εθελοντών, της Περιφέρειας, των δήμων, του δασαρχείου και προλάβαμε καταστάσεις.

Αν σας πω ότι ξαφνικά 4 η ώρα το πρωί βρεθήκανε εθελοντές που μόνο εθελοντές δεν ήταν, αλλά παρακολουθούσαν την πορεία της φωτιάς. Ενώ δεν τους είχαμε δει όλη μέρα πουθενά, ξαφνικά βρεθήκαν δήθεν εθελοντές, δεν τους ξέρουμε αλλά ξέρουμε από πού προέρχονται. Προέρχονται από έναν χώρο που δημιουργεί κάποια προβλήματα... Ήταν περίεργη η παρουσία τους ξαφνικά 4 η ώρα το πρωί. Μόλις έχουμε τα συγκεντρωτικά μας στοιχεία και κάνουμε ταυτοποιήσεις, θα επανέλθουμε», συμπλήρωσε.