Επίθεση τόσο στους Έλληνες όσο και στους Κροάτες που τους έχουν βάλει στο περιθώριο εξαπέλυσαν χθες οι νεοναζί χούλιγκαν Bad Blue Boys.

Οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που προκάλεσαν μακελειό στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν δίστασαν να κάνουν λόγο για στοχοποίησή τους από την Eλληνική Aστυνομία, προκειμένου «να ικανοποιηθεί το αιμοδιψές κοινό».

Σε ανακοίνωσή τους σε γκρουπ στο WhatsApp αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Αναγκαζόμαστε να μιλήσουμε μετά το πρωτοφανές λιντσάρισμα των Bad Blue Boys στην Αθήνα από τα ελληνικά ΜΜΕ και το κοινό. Δυστυχώς σε όλα αυτά συμμετέχει και ένα μεγάλο μέρος του κροατικού κοινού και των ΜΜΕ μας. Είναι απίστευτη η ευκολία με την οποία αποδέχονται τα κροατικά ΜΜΕ το γεγονός ότι τα μέλη μας φέρουν την ευθύνη για την τραγωδία που συνέβη και δεν υπάρχουν στοιχεία για αυτό. Ούτε μπορούν να υπάρχουν, όπως θα δείξει σύντομα ο χρόνος. Υπάρχει μόνο μια δήθεν “έρευνα” από την Eλληνική Aστυνομία, της οποίας ο μοναδικός στόχος είναι να κατευθύνει ένα σενάριο, σύμφωνα με το οποίο η επαίσχυντη χειρονομία της χρήσης μαχαιριού σε μια σύγκρουση οπαδών θα αποδίδεται στους Κροάτες, ώστε να ικανοποιηθούν το “αιμοδιψές κοινό”, τα ΜΜΕ και η πολιτική σκηνή της χώρας».

Όπως ισχυρίζονται, 11 Κροάτες έχουν τραυματιστεί στην Αθήνα, ενώ απηύθυναν έκκληση στους ομοεθνείς τους να σταματήσουν το «λιντσάρισμα» των συλληφθέντων: «Μην καταστρέφετε και παίζετε με τις ζωές των νέων για εντυπωσιασμό!».

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή