Για όγδοη ημέρα συνεχίζεται η μάχη που δίνει η Πυροσβεστική στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, και ειδικά στο δάσος της Δαδιάς, όπου οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς. Το πιο δύσκολο σημείο εξακολουθεί να εντοπίζεται κοντά στην Λεπτοκαρυά.

Σύμφωνα με το evros24.gr, κοντά στον οικισμό Αύρα του νομού Έβρου, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες. Παρατεταγμένα είναι οχήματα της Πυροσβεστικής και ανατολικά βρίσκεται ο οικισμός, ο οποίος έχει εκκενωθεί.

Μήνυμα 112 για εκκένωση έχει σταλθεί και στον οικισμό Κασσιτερών του δήμου Μαρωνείας Σαπών όπως και άλλοι δύο οικισμοί, της Πλάκας και της Αττάρνης. Προς το παρόν, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία. Ωστόσο οι άνεμοι που πνέουν ισχυροί δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Γι’ αυτό λόγο έχει δοθεί εντολή να σηκωθούν 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Το μέτωπο της Λεπτοκαρυάς, μέχρι στιγμής δεν απειλεί τη Ροδόπη, καθώς υπάρχων μικρές ελεγχόμενες εστίες.

Η προέκταση του πύρινου τόξου της πυρκαγιάς που καίει τη Δαδιά, την Κοτρωνιά, την Αισύμη και τη Λεπτοκαρυά απειλεί αυτή την ώρα. Στη Δαδιά έχουν ενισχυθεί πολύ οι δυνάμεις τόσο επίγεια όσο και εναέρια. Από το πρωί επιχειρούσαν πάνω από 300 πυροσβέστες με 85 οχήματα, 10 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση.

Ύστερα από σύσκεψη του Συντονιστικού, έγινε γνωστό ότι αποφασίστηκε ένα «deadline» 48 ωρών, καθώς την Τρίτη αλλάζουν οι άνεμοι, γίνονται νότιοι κι αν δεν έχει οριοθετηθεί, μπορεί να ξεφύγει προς τα βόρεια.

Άνδρος



Η μάχη στην Άνδρο συνεχίζεται, με τέσσερα ενεργά μέτωπα, εκ των οποίων τα τρία καίνε στο Βιτάλι, όπου η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. 



Σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το πρωί, πιθανότατα από κεραυνό, στο νησί της Άνδρου. Οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής επικεντρώνονται στο μέτωπο που υπάρχει κοντά στο Βιτάλι. Στο σημείο επιχειρούν 73 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα ενώ από συνδρομή από αέρα παρέχουν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

''Η φωτιά περιορίστηκε μόνο σε υλικές ζημιές. Ευτυχώς, δεν είχαμε απώλεια ανθρώπινης ζωής…”, δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού, Δημήτρης Λοτσάρης, στο OPEN. “Αναμένουμε να επιχειρήσουν τα εναέρια και να μπορέσουμε να μαζέψουμε το μέτωπο”, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή οι φλόγες δεν απειλούν κατοικημένη περιοχή και έτσι έχει αρχίσει ο κόσμος να επιστρέφει στα σπίτια του στα χωριά που εκκενώθηκαν.


Χθες Σάββατο εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής Γίδες, όπου οι φλόγες μπήκαν στις αυλές των σπιτιών.




Πάρνηθα

Στην Πάρνηθα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κατά την διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν κάποιες αναζωπυρώσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής, όπου από το πρωί επιχειρούν δύο ελικόπτερα.

Βελτιωμένη είναι, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η εικόνα της πυρκαγιάς, που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δύσβατη περιοχή, στο Λοκρό Φθιώτιδας, όπως και στη Βοιωτία όπου σημειώθηκαν μικρής έκτασης αναζωπυρώσεις στη περιοχή Στείρι.