Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές με την εξαφάνιση 18χρονου κοριτσιού από το χωριό Χρυσοχώραφα των Σερρών. Η νεαρή Πετρούλα Παλάζη, που μένει μόνιμα με την οικογένειά της στη Γερμανία, είχε έρθει στον τόπο καταγωγής της το καλοκαίρι με σκοπό να παραμείνει στην Ελλάδα για να σπουδάσει. Το μεσημέρι της Τρίτης είπε στη μητέρα της πως θα βγει για λίγο στην αυλή να μιλήσει στο τηλέφωνο, όμως δεν επέστρεψε.

«Δύο η ώρα το μεσημέρι η κοπέλα έφυγε με την παντόφλα, με το σορτσάκι, πολύ απλά ντυμένη, και δεν είχε τίποτα μαζί της, τίποτα, τα ρούχα της είναι όλα εδώ. Όλα τα πράγματά της. Έπειτα από καμιά ώρα κατάλαβα ότι δεν επέστρεφε και πήγα να δω κάτω στο σπίτι. Έψαξα σε όλο το χωριό μαζί με το σύζυγό μου και το παιδί, δεν τη βρήκα πουθενά και μετά κατά τις έξι η ώρα πήγα στην αστυνομία» είπε η Κατερίνα Παλάζη, μητέρα της 18χρονης. Οι γονείς της, σε κατάσταση πανικού, άρχισαν να την αναζητούν σε όλο το χωριό. Ζήτησαν από τους συγχωριανούς να τους βοηθήσουν, όμως, όσο περνούσαν οι ώρες, δεν έβρισκαν κανένα ίχνος από την κόρη τους.

«Στο χωριό δεν έχει ξανασυμβεί τίποτα με αρπαγή παιδιών ή ενήλικα, αλλά δεν ξέρεις, η κοινωνία μας έχει αλλάξει. Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν αυτό». Την ώρα της εξαφάνισης, κάμερες ασφαλείας στην περιοχή κατέγραψαν, κοντά στο σπίτι, μια κοπέλα με την περιγραφή που έδωσε η μητέρα να επιβιβάζεται σε ταξί.

Σύμφωνα με τη μητέρα, κάμερες κατέγραψαν τη νεαρή κοπέλα να μπαίνει σε ένα ταξί από την πλατεία του χωριού μαζί με ένα νεαρό, το οποίο και τους μετέφερε στα ΚΤΕΛ Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη. Η μητέρα δήλωσε άγνοια για τις προθέσεις της κόρης της, η οποία ήρθε να μείνει στην Ελλάδα προκειμένου να σπουδάσει. Το όνειρό της ήταν να γίνει αστυνομικός. Ο άντρας που ήταν στο ταξί, σύμφωνα με τη μαρτυρία του οδηγού, είναι περίπου 30-35 χρόνων και έχει μούσι. Η 18χρονη δεν έχει δώσει ακόμα κανένα σημάδι ζωής, με τη μητέρα της να απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει να βοηθήσει τις Αρχές.

«Ελπίζαμε μέσω της κινητοποίησης να είχαμε κάποιο στοιχείο, αλλά δεν έχουμε τίποτα, το κινητό της παραμένει κλειστό… Οι παρέες της είναι από το σχολείο, αγόρια και κορίτσια της ηλικίας της, μου είναι αδιανόητο να έφυγε με έναν άντρα τόσο μεγαλύτερό της, ήταν πάντοτε κατά των σχέσεων με τόσο μεγάλη διαφορά ηλικίας» δήλωσε η Κατερίνα Παλάζη.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Οn time