Για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τη χώρα μας τα τελευταία 24ωρα μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Αναφορικά με την κακοκαιρία Daniel, ο κ. Αρτοποιός δήλωσε: «Έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με κάποιους μετεωρολόγους έχουμε πρωτόγνωρες συνθήκες μετεωρολογικές που πρώτη φορά βλέπουν και αυτοί στην καριέρα τους οπότε και εμείς έχουμε προσαρμόσει όλο τον επιχειρησιακό σχεδιασμό στην αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων».

«Υπάρχουν περισσότερα από 77 συνεργεία πυροσβεστικών ομάδων οι οποίες προστρέχουν σε βοήθεια όλων των συνανθρώπων μας που χρειάζονται βοήθεια. Έχουμε διασώσει περισσότερους από 350 συμπολίτες μας στην Μαγνησία, στη Σκιάθο και στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πέρα από την απαγόρευση της κυκλοφορίας που είχαμε το πρωί στην Καρδίτσα, στα Φάρσαλα έχουμε το νέο δεδομένο στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων γιατί πρόκειται να δεχτούν πολύ μεγάλες ποσότητες βροχόπτωσης για αυτό εστάλη το 112. Αναμένονται ακραίες συνθήκες και εκεί», διευκρίνισε ο ίδιος.

«Βρισκόμαστε μεταξύ Μαγνησίας, ανατολικά στη Λάρισα, είμαστε στην Καρδίτσα, στα Φάρσαλα στον Δομοκό σε όλο αυτό το μεγάλο πεδίο των επιχειρήσεων όπου δίνεται προτεραιότητα στον άνθρωπο», πρόσθεσε.

«Έχουν χαθεί δύο άνθρωποι, χθες ένας συνάνθρωπος μας καταπλακώθηκε από ένα τοιχίο λόγω των ορμητικών νερών και παρασύρθηκε στην παραλία Πάλτση στο ανατολικό Πήλιο μια 87χρονη γυναίκα της οποίας η σωρός βρέθηκε σήμερα και αγνοούνται δύο συμπολίτες μας ένα 85χρονος και ένας 70χρονος και έχουμε και τον χθεσινό αγνοούμενο που ήταν στην Αγία Αικατερίνη», είπε κλείνοντας.