Νυχθημερόν εργάζονται μηχανικοί της ΕΥΔΑΠ στην περιοχή της Θεσσαλίας, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της υδροδότησης στον Βόλο, μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα Mega», οι μηχανικοί ήρθαν σε επαφή με ισραηλινές εταιρείες και διαπίστωσαν ότι ο πιο πρόσφορος τρόπος να δοθεί πόσιμο νερό στους κατοίκους είναι η ταχυδιύληση.

Το ρεπορτάζ ανέφερε ότι Ισραηλινοί ειδικοί πρότειναν να στείλουν στη χώρα μας τις μονάδες αυτές, ωστόσο η Ελλάδα απάντησε ότι μπορεί να τις κατασκευάσει μόνη της. Το κόστος αγγίζει περίπου τις 150.000 ευρώ και ο χρόνος κατασκευής ανέρχεται σε περίπου μία εβδομάδα.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι πληγείσες περιοχές θα έχουν σύντομα νερό, καθώς θα πρέπει να ελεγχθεί όλο το δίκτυο και εν συνεχεία να αποκατασταθεί όπου είναι κατεστραμμένο και να μπουν οι μονάδες σε λειτουργία, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Mega.

Υπενθυμίζεται ότι ειδικοί εκπέμπουν SOS για το ζήτημα του μολυσμένου νερού, καλώντας τους κατοίκους να χρησιμοποιούν μόνο εμφιαλωμένο.