Ανυπολόγιστες καταστροφές στη Θεσσαλία έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Daniel». Χωριά έχουν καλυφθεί κάτω από το νερό, τις λάσπες και τα φερτά υλικά.

Η Φαρκαδόνα Τρικάλων είναι μία από τις περιοχές της θεσσαλικής γης που επλήγησαν περισσότερο από το πέρασμα της σφοδρής κακοκαιρίας. Χιλιάδες τόνοι νερού έπεσαν στην περιοχή, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και καλλιέργειες. Δρόμοι, αυτοκίνητα, γεωργικά μηχανήματα έχουν καλυφθεί με λάσπες. Το νερό, όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες, δεν έχει υποχωρήσει τελείως.

Οι κάτοικοι της περιοχής είδαν τους κόπους μιας ζωής να εξαφανίζονται μέσα σε μερικές ώρες. Σκυθρωποί και λυπημένοι έχουν επιστρέψει στον τόπο τους και προσπαθούν να σώσουν οτιδήποτε σώζεται από το καταστροφικό πέρασμα της θεομηνίας.

Άνθρωποι φορούν γαλότσες και ό,τι έχει περισσέψει από τα ρούχα τους -που δεν έχουν καταστραφεί ή παρασυρθεί από το νερό- και επιστρέφουν στα σπίτια τους, ώστε να δουν με τα μάτια τους τις καταστροφές που έχει προξενήσει η πρωτοφανής κακοκαιρία.

Δείτε φωτογραφίες:

Plilimires_Farkadona_Trikala2
Plilimires_Farkadona_Trikala3
Plilimires_Farkadona_Trikala4
Plilimires_Farkadona_Trikala5
Plilimires_Farkadona_Trikala6
Plilimires_Farkadona_Trikala7
Plilimires_Farkadona_Trikala8
Plilimires_Farkadona_Trikala9
Plilimires_Farkadona_Trikala10
Plilimires_Farkadona_Trikala11