Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Δεν θα σκότωνε τα παιδιά της», λέει η μητέρα της
«Έχω επιβαρυνθεί πολύ ψυχολογικά. Έχω χάσει τρία εγγόνια, ένα ένα έφευγε, και το παιδί μου είναι στη φυλακή. Ήρθε η Ίριδα για να δώσει χαρά και έφυγε πάλι, μας τα πήρε ο Θεούλης», είπε, εμφανώς φορτισμένη συναισθηματικά, η μητέρα της κατηγορουμένης
Η μητέρα και η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, οι οποίες κατέθεσαν σήμερα (13/09) ως μάρτυρες υπεράσπισης της κατηγορούμενης για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας, δήλωσαν στο δικαστήριο σίγουρες για την αθωότητά της.
«Δεν θα σκότωνε τα παιδιά της, ήταν μάνα, μπορεί καλύτερη και από εμένα, εγώ δούλευα, μπορεί να μην μπορούσα να της προσφέρω πολλά, η Ρούλα μου ήταν πάνω στα παιδιά της. Ήταν υπόδειγμα μητέρας. Πιστεύω στην αθωότητά της», είπε ξεσπώντας σε λυγμούς η Ελένη Λεγάτου, μητέρα της κατηγορουμένης. «Έχω επιβαρυνθεί πολύ ψυχολογικά. Έχω χάσει τρία εγγόνια, ένα ένα έφευγε, και το παιδί μου είναι στη φυλακή. Ήρθε η Ίριδα για να δώσει χαρά και έφυγε πάλι, μας τα πήρε ο Θεούλης», πρόσθεσε, εμφανώς φορτισμένη συναισθηματικά, η μητέρα της κατηγορουμένης.
Και η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, κλείνοντας την κατάθεσή της, εμφανίστηκε σίγουρη ότι η κατηγορούμενη δεν έχει σχέση με τους θανάτους των παιδιών αναφέροντας: «Πιστεύω ότι η αδερφή μου δεν έχει καμία σχέση με τον θάνατο του παιδιού της. Το παιδί της το λάτρευε, δεν θα του έκανε ποτέ κακό».
Από την πλευρά της η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου περιέγραψε την κόρη της σαν ένα ήσυχο παιδί, καλή μαθήτρια, που μεγάλωσε αρκετά με τη γιαγιά και τον παππού λόγω της δικής της εργασίας.
Για τις σχέσεις του παιδιού της με τον Μάνο Δασκαλάκη, η μάρτυρας είπε πως ήταν καλές, ενώ για την εξωσυζυγική σχέση του πρώην γαμπρού της είπε πως ήταν περιστασιακή και ξεπεράστηκε.
Πρόεδρος: Πεθαίνει η Μαλένα, εκεί πώς ήταν οι σχέσεις τους;
Μάρτυρας: Δεν μπορούσε να το πιστέψει (η Ρούλα)….
Πρόεδρος: Το 2019; Μετά τον θάνατο της Μαλένας; Πώς βίωσε το πένθος της;
Μάρτυρας: Συνεχώς κλάμα, κάθε μέρα πήγαινε στο νεκροταφείο, έκλαιγε συνέχεια στο σπίτι, έκλαιγε και στο νεκροταφείο. Δεν μπορούσε να το συνειδητοποιήσει. Πήγε σε ψυχολόγο.
Πρόεδρος: Η Τζωρτζίνα πώς ήταν μετά τον θάνατο της Μαλένας;
Μάρτυρας: Την αγαπούσε τη Μαλένα και σίγουρα της έλειπε. Κλείστηκε στον εαυτό της. Ρωτούσε πού είχε πάει η Μαλένα μας, της απαντούσε η μαμά πως έχει γίνει αγγελουδάκι και σε προσέχει, αυτό.
Πάντως, τόσο η μητέρα της όσο και η αδερφή της χαρακτήρισαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου κλειστό άνθρωπο, που δεν εκδήλωνε σε τρίτους τα συναισθήματά της. «Το συναίσθημα το έβγαζε, όχι μπροστά σε άλλους», κατέθεσε η μητέρα της, απαντώντας στις επικρίσεις ότι ήταν ψυχρή και ψύχραιμη στους θανάτους των τριών παιδιών της.
Η κατάθεση του πατριού της Ρούλας Πισπιρίγκου
Ο πατριός της Ρούλας Πισπιρίγκου ήταν και ο τελευταίος μάρτυρας που εξετάστηκε σήμερα. Στην έναρξη της κατάθεσής του αναφέρθηκε στην εισαγωγή της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο, περιγράφοντας με δάκρυα: «Ήταν η τελευταία φορά που άκουσα την Τζωρτζίνα μου. Επειδή κόρναρα για να την πάω στο Καραμανδάνειο είπε “παππού, πάμε γάμος;”. Τελευταία φορά…».
Όσον αφορά τη συμπεριφορά και τη στάση της κατηγορούμενης, σε σχέση με τα παιδιά της, ο μάρτυρας περιέγραψε στο δικαστήριο: «Η προσωπικότητα της Ρούλας είναι δυνατή. Για μένα είναι πρότυπο. Ήταν άρτια μάνα. Δεν ξέρω αν το έβλεπε κι ο άνδρας της αυτό, αλλά ήταν ευχαριστημένος. Ήταν πρότυπο μάνας και συζύγου».
Πρόεδρος: Πώς είναι το πρότυπο για εσάς;
Μάρτυρας: Ήταν δίπλα στα παιδιά της. Τα φρόντιζε, τα έπλενε, τα τάιζε, ήταν δίπλα τους, μαγείρευε στον άνδρα της. Εγώ επειδή ταξίδευα πολύ, αυτά δεν τα έχω ζήσει κι όταν την έβλεπα χαιρόμουν.
Ο μάρτυρας άφησε αιχμές για τον αναισθησιολόγο Χασαπόπουλο στο Καραμανδάνειο, τον οποίο κατηγόρησε για καθυστέρηση. «Αν δεν είχε καθυστερήσει αυτός με τη διασωλήνωση, το παιδί μπορεί να είχε σωθεί», είπε ο μάρτυρας, με την πρόεδρο να προχωρεί σε σειρά ερωτήσεων.
Πρόεδρος: Τι ξέρετε για τον κ. Χασαπόπουλο;
Μάρτυρας: Στις 11 Απριλίου μίλησα το μεσημέρι με βιντεοκλήση με την Τζωρτζίνα. Το απόγευμα μας πήρε και μας είπε ότι δεν είναι καλά το παιδί και να πάμε στο νοσοκομείο. Γύρω στις 18:30; Δεν θυμάμαι καλά τις ώρες, τι διαφορά έχει;
Πρόεδρος: Ότι στις 18:30 δεν είχε συμβεί το επεισόδιο! Αυτή τη διαφορά έχει!
«Εγώ δεν είδα τον κ. Χασαπόπουλο. Άκουσα και από τον σύζυγο της μητέρας του κ. Δασκαλάκη ότι ο γιατρός άργησε να έρθει. Και από το στόμα του κ. Δασκαλάκη ότι ο γιατρός ήρθε 10 λεπτά μετά από αυτόν», είπε ο μάρτυρας και απάντησε πως δεν γνωρίζει από τι πέθανε τελικά το παιδί αλλά θυμόταν «ότι ήθελε το παιδί τις ΜΕΘ. Να έχει μεγαλύτερη προσοχή. Αυτό θυμάμαι από το Ρίο. Μέχρι τότε δεν είχα καταλάβει δυσαρέσκεια για τους γιατρούς».
Η δίκη συνεχίζεται αύριο, Πέμπτη (14/09).