«Σε 28 γέφυρες έχουν παρατηρηθεί ζημιές, άλλες έχουν υποχωρήσει στο ορεινό τμήμα από την κακοκαιρία», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Πρωινές ιστορίες» με τον Γιάννη Αργυρό ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης.

Τόνισε πως επαρχιακοί δρόμοι έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και σε 4 χωριά η μεταφορά τροφίμων γίνεται με ελικόπτερο.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστου Μιχαλάκη 

Χ.ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ: Γίνεται μια προσπάθεια να διορθώσουμε τις γέφυρες και να δούμε πως θα αντικαταστήσουμε αυτές που πέσανε. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στο ορεινό δίκτυό μας. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 24 δρόμοι επαρχιακοί που δεν υπάρχουν, βγήκαν τα ρέματα.

Χ.ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ: Αυτή τη στιγμή έχουμε τέσσερα χωριά που πηγαίνουμε με ελικόπτερο όμως μέχρι το απόγευμα η μονή περίπτωση που δεν θα φτιαχτεί θα είναι μόνο το Στεφάνι που δεν θα μπορούμε να φτάσουμε μέσα από δασικούς δρόμους.

Χ.ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ: Η στοιχειώδη αποκατάσταση δηλαδή να μπορεί ένα ασθενοφόρο να πάει, κάποια μικρά τέσσερα επί τέσσερα να μπορούμε να πηγαίνουμε ζωοτροφές κλπ υπάρχει. Φυσικά κάνουμε μεγάλες αποστάσεις δηλαδή εκεί που έφτανες σε ένα σημείο σε μισή ώρα τώρα φτάνεις σε μια. Έχουμε κάνει παρακαμπτήριους οδούς, έχουμε μπει και μέσα σε ποτάμι έχουμε μπει και μέσα σε χωράφια, έχουμε και μέσα σε δάση. Όλα τα ρέματα και όλοι οι δρόμοι και βγάζουν νερά, αναβλύζουν.

Χ.ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ: Το 20% του νομού είναι στο 100% διαλυμένο δηλαδή δεν πιστεύω ότι μπορεί να ορθοποδήσει αυτή η κατάσταση.

Ερωτηθείς πότε πιστεύει ότι θα υπάρξει επικοινωνία με τα ορεινά χωριά

Χ.ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ: Το πρόβλημα έχει λυθεί από πλευράς ανθρώπων να έχουμε επαφή και να μπορούμε να φτάσουμε ανά πάσα στιγμή, όμως για παράδειγμα το να μεταφερθούν τα γελάδια από τους κτηνοτρόφους κάτω εκεί σηκώνω τα χέρια.