Όνομα και πράγμα απεδείχθη για τους κατοίκους του το χωριό Σωτήριο στη Λάρισα, μία περιοχή που επλήγη από την κακοκαιρία Daniel. Τη νύχτα που το φυσικό φαινόμενο έκανε την εμφάνισή του, γύρω στις 3:30, το Σωτήριο πλημμύρισε, αφού τα αναχώματα υπήρξαν αμελητέο εμπόδιο για τα ορμητικά νερά από τους κάμπους των Φαρσάλων και της Καρδίτσας. 

Η κάμερα του tirnavospress.gr βρέθηκε εκεί την Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου, και μετέδωσε πλάνα από το βουτηγμένο στη λάσπη χωριό, όπως το βρήκαν οι κάτοικοί του κατά την επιστροφή τους. 



Δεν πήραν ενημέρωση για εκκένωση και γλίτωσαν τελευταία στιγμή

Όπως αναφέρει κάτοικος της περιοχής, μέσα σε 2 ώρες το χωριό ήταν μέσα στα λασπόνερα που έφτασαν στα 2,20 μέτρα. Η γυναίκα είπε πως όλα τα σπίτια βρέθηκαν κάτω από το νερό νύχτα σύμφωνα με τους κατοίκους χωρίς να ηχήσει 112 για εκκένωση, ούτε καν οι καμπάνες της εκκλησίας. Οι 100 κάτοικοι γλίτωσαν τελευταία στιγμή, όπως αναφέρουν, και με τα τρακτέρ τους συγκεντρώθηκαν αρχικά στο κατάστημα της κοινότητας στο κέντρο του χωριού.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με βάρκες της ΕΜΑΚ στο κεντρικό δρόμο Λάρισας-Βόλου και πήγαν σε συγγενείς και όπου μπορούσαν να φιλοξενηθούν.

Τι βρήκαν οι κάτοικοι του Σωτηρίου όταν επέστρεψαν πίσω

Όταν ύστερα από 3 ημέρες επέστρεψαν, βρήκαν τα σπίτια τους μέσα στη λάσπη και όλα κατεστραμμένα, αυτοκίνητα, τρακτέρ, αποθήκες, τα πάντα. Η λάσπη βρίσκεται παντού στα 20 εκατοστά στρώμα. Όλα τα οικόσιτα ζώα πνίγηκαν και όλες οι οικοσκευές των σπιτιών βρίσκονται στο δρόμο για αποκομιδή. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι ένας Γολγοθάς. Ο δήμος Κιλελέρ έχει επιστρατεύσει εκχιονιστικό μηχάνημα για να καθαρίσει τους δρόμους του χωριού, ενώ παράλληλα φορτωτές και φορτηγά παλεύουν να μαζέψουν τους τόνους λάσπης, με το έργο να φαντάζει πολύ δύσκολο.

swtirio
swtrhio
swthrio6
sotirio3
swthrio5
swthrio4
swthrio
sotirio
swthrio45
swthrio2
sothrio2
swthrio3