Στην εξιχνίασης ενός περιστατικού οπαδικής βίας, με θύμα έναν 16χρονο, το οποίο και έλαβε χώρα τον περασμένο Φεβρουάριο στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ., όπως ανακοίνωσε σήμερα.

Δύο 18χρονοι κι ένας 16χρονος ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της επίθεσης με οπαδικά κίνητρα και εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις, επικίνδυνη σωματική βλάβη και συνέργεια σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Όπως έγινε γνωστό, οι τρεις κατηγορούμενοι προσέγγισαν το 16χρονο θύμα και τον 15χρονο φίλο του, ασκώντας σωματική βία σε βάρος του πρώτου. Ο παθών νοσηλεύτηκε δύο μέρες σε νοσοκομείο με τραύμα στη μύτη.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρει η ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., η επίθεση έλαβε χώρα περί τα μέσα Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους στην περιοχή της Σταυρούπολης.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 18, 18 και 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις, επικίνδυνη σωματική βλάβη και συνέργεια σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες προσέγγισαν με οπαδικά κίνητρα δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 16 και 15 ετών, στην περιοχή της Σταυρούπολης, όπου ένας εξ αυτών (18χρονος), με τη συνδρομή των έτερων δύο, άσκησε σωματική βία σε βάρος του 16χρονου.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.