Τρομάζουν οι εικόνες που έρχονται από την Εύβοια, η οποία για δεύτερη ημέρα βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας Elias που «σαρώνει» τη χώρα από τη Δευτέρα (25/9).

Η κακοκαιρία Elias, που σφυροκόπησε τη βόρεια Εύβοια, εκτός από καταστροφές, άφησε πίσω της και φουσκωμένα ποτάμια και ρέματα. Μία οδηγός προσπάθησε να διασχίσει με το αυτοκίνητό της ένα ρέμα στο Μαντούδι στην Εύβοια, ωστόσο τα νερά ήταν ιδιαίτερα ορμητικά με αποτέλεσμα να την παρασύρουν.

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι την οδηγό -που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά που προκάλεσε η κακοκαιρία Elias σε Ιρλανδική διάβαση- κατάφεραν να απεγκλωβίσουν πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο, ενώ γίνεται προσπάθεια για να απεγκλωβίσουν και το αυτοκίνητο. Ευτυχώς η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της.

Κακοκαιρία Elias: Σπίτι στην Εύβοια παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά

Ο Δήμος Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας στην Εύβοια βιώνει πρωτοφανείς καταστάσεις από το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias. Ολόκληρα σπίτια τα παρέσυραν τα ορμητικά νερά, με τους κατοίκους, ανήμποροι, να βλέπουν την καταστροφή.

Στο βίντεο από την Κρύα Βρύση ένα σπίτι οδηγείται στη θάλασσα από τα ορμητικά νερά που κατεβαίνουν.

Tο νερό, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, άρχισε να «τρώει» σταδιακά το ανάχωμα που υπήρχε δίπλα στο ποτάμι. Όταν αυτό υποχώρησε πλήρως, το νερό με μεγάλη ορμή παρέσυρε όλο το σπίτι, με την κοίτη του ποταμού να ανοίγει ακόμα περισσότερο.

Όπως δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Στάμου στο evima.gr, το σπίτι δεν κατοικείται, είναι εξοχικό και σε κλάσματα δευτερολέπτου παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Μεγάλες καταστροφές στην Εύβοια από την κακοκαιρία Elias

Την ίδια ώρα, μεγάλες είναι οι ζημιές σε σπίτια και καλλιέργειες από το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias. Τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι το τελευταίο 24ωρο οι άνθρωποι στην Εύβοια αναγκάζονται να καταφύγουν σε ψηλότερους ορόφους και ταράτσες –όπου υπάρχουν– για να σωθούν από τη μανία των ορμητικών νερών.

Ο δρόμος που οδηγεί στο λιμάνι από το Μαντούδι, σύμφωνα με το evima.gr, έχει διαλυθεί από την επέλαση της κακοκαιρίας Elias. Ένα λιμάνι που συνδέει τη βόρεια Εύβοια με τις Σποράδες, με Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο, και που μέχρι πριν από λίγες ημέρες έσφυζε από ζωή.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στα θαλάσσια-παραθαλάσσια.