H διαρκής αισθητική αναβάθμιση της Αθήνας είναι ένα σημαντικό ζητούμενο της εποχής και ταυτόχρονα ένα κρίσιμο στοίχημα για μας.
Η «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.», της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι, έχει να επιδείξει σημαντικό έργο τόσο για την αισθητική αναβάθμιση της πρωτεύουσας όσο και για την ανάδειξη του κτιριακού πλούτου της Αθήνας, με τα μοναδικά στον κόσμο χαρακτηριστικά που διαθέτει.
Παράλληλα με το πρόγραμμα ΠΡΟΣΟΨΗ, το οποίο αγκαλιάστηκε θερμά από τους πολίτες, που έσπευσαν να αξιοποιήσουν τα παρεχόμενα «εργαλεία» για να βελτιώσουν τις εξωτερικές όψεις των κατοικιών τους, βάζει μπροστά, ένα ακόμα εξαιρετικό πρόγραμμα:

«Τα φυτεμένα δωμάτια», με πολλαπλά οφέλη, ενεργειακά, περιβαλλοντικά, και οικονομικά

Στο πρόγραμμα θα μπορούν να ενταχτούν μονοκατοικίες, πολυκατοικίες και διατηρητέα κτίρια που βρίσκονται εντός του Δήμου Αθηναίων, ενώ δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν εμπράγματα δικαιώματα (πλήρης κυριότητα/επικαρπία/ψιλή κυριότητα. Η συνολική επιχορήγηση που καταβάλλεται στον Ωφελούμενο προβλέπεται είναι σημαντική και θα είναι ανάλογη με τα τετραγωνικά μέτρα κάλυψης.
Η διαδικασία σχεδιάστηκε να είναι ηλεκτρονική με την άμεση συμμετοχή – εμπλοκή των αρμοδίων επιστημόνων.

Έχουμε την εμπειρία και τη γνώση της υλοποίησης όλων των σύγχρονων δράσεων που απαιτούνται για την κτιριακή «μεταμόρφωση» της Αθήνας και τη διαρκή αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων της.

Με την αμέριστη στήριξη του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, εργαζόμαστε αδιάκοπα για την προώθηση και υλοποίηση πρωτοποριακών προγραμμάτων που πάνε την «Αθήνα Ψηλά» !

Με μετρήσιμη κοινωνική ευαισθησία και αίσθημα υψηλού καθήκοντος στην αυταπόδεικτη ανάγκη διατήρησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής, προτείνουμε και υλοποιούμε προγράμματα, με σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα, όπως αυτό των κοινωνικών κατοικιών, που αποτελεί μία από τις σημαντικές δεσμεύσεις του Δημάρχου Αθηναίων και εκ νέου υποψηφίου Κώστα Μπακογιάννη.

Η πόλη είμαστε όλοι μας! Και πρωταρχική μας έγνοια δεν μπορεί να είναι άλλη από τη στήριξη των πιο ευάλωτων συνανθρώπων μας. Είναι διαρκής υποχρέωση και καθήκον μας η εξεύρεση και δημιουργία ακόμα περισσότερων κοινωνικών υποδομών.

Η αναβάθμιση του Αστικού Περιβάλλοντος, ΠΡΩΤΗ προτεραιότητα.
Η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής είναι ιερό μας καθήκον.
Η αισθητική αναβάθμιση της πρωτεύουσας υποχρέωση.

Έχουμε το όραμα, τη βούληση αλλά και την τεχνογνωσία να αλλάξουμε την πόλη, με μπροστάρη τον Κώστα Μπακογιάννη.

Γιατί η Αυτοδιοίκηση είναι η πολιτική της αληθινής ζωής και την υπηρετούμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης!

Η Αθήνα ψηλά, γιατί εκεί της αξίζει να είναι!

*Χρόνης Ακριτίδης, Τοπογράφος -Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός, Διευθύνων Σύμβουλος «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε.», Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη