Μια κακοκαιρία διάρκειας μόλις μία ημέρα θα ταλαιπωρήσει το Σάββατο (04/11) ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα μάλιστα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καιρό, θα έχουμε και «καταιγίδες λαίλαπας».

Όπως είπε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, η κακοκαιρία θα έχει διάρκεια έως και το μεσημέρι της Κυριακής και ο καιρός θα έχει τη μορφή «γραμμής λαίλαπας». Τα φαινόμενα θα είναι σφοδρά και θα ξεκινήσουν από τα βορειοδυτικά προς τα νότια, νοτιοδυτικά τμήματα. Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, είναι ουσιαστικά μια γραμμή, η οποία ξεκινά από τα βόρεια προς τα νότια, θα έχει όμως μικρό πλάτος και θα δώσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Διαβάστε ακόμα: Άρχισε η κακοκαιρία "Π": Βροχή στην Αττική, πλημμύρες στην Πάτρα - Πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο

«Είναι οι “καταιγίδες λαίλαπας”, στο ψυχρό μέτωπο, όταν περνά αυτός ο ψυχρός αέρας και συναντά πιο θερμό δημιουργεί όλο αυτό», ανέφερε o  μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. Πρόσθεσε πως οι καταιγίδες θα έχουν διάρκεια από 2 έως 4 ώρες. Βροχές θα εκδηλωθούν και στην Αθήνα το μεσημέρι του Σαββάτου.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: 

ΕΜΥ: Ο καιρός την Παρασκευή (03/10)

  • Αραιές νεφώσεις τοπικά πυκνότερες στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Σταδιακή επιδείνωση του καιρού αναμένεται από αργά το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
  • Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει τους 24 με 26 και τοπικά στα κεντρικά και νότια τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο (04/11)

  • Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα τη Θεσσαλία. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά και κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 και πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ που από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 4 με 5 βαθμούς Κελσίου ως προς τις μέγιστες τιμές της στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα φθάσει τους 20 με 22 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 25 με 27 και στα νησιά του Αιγαίου τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή (05/11) – Η πρόγνωση της ΕΜΥ

  • Τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά με τοπικές βροχές από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική Στερεά και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες το βράδυ. Τις πρωινές και νυχτερινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και νότια.